Ce cred românii despre extinderea războiului din Ucraina - Sondaj DCBusiness
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Punctul de trecere a frontierei Sighetul Marmației  / Foto: Maramedia
Punctul de trecere a frontierei Sighetul Marmației / Foto: Maramedia
EXCLUSIV
DCBusiness a cerut cititorilor săi să își exprime opinia în legătură cu extinderea războiului și în România.

Voluntari români s-au mobilizat la granițele cu Ucraina pentru a-i ajuta pe refugiați cu mâncare, transport și cazare în timp ce companiile de telefonie s-au mobilizat și ele și au oferit cartele cu itnernet și minute gratuite.

Cititorii DCBusiness, în majoritatea lor, nu cred că războiul declanșat de Putin în Ucraina se va extinde și în România.

La întrebarea dacă războiul se va extinde și la noi, 19% sunt de părere că se va extinde, 56,9% nu cred că acest lucru se va întâmpla iar restul de 24,1% nu știu.

Riscul ca războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina să se extindă spre vest este unul palpabil, liderul de la Kremlin exprimându-și dorința de a reconstrui forța fostei URSS și sfera sa de influență de dinante de 1989.

Citește și: Război Rusia Ucraina, a 4-a zi. Zelenski înființează o legiune străină. Rușii au intrat în Harkov. Kiev rezistă

Analiștii internaționali se tem că Putin și-a pierdut simțul realității iar intențiile lui belicoase nu se vor rezuma numai la Ucraina.

Emmanuel Macron își exprima sâmbătă îngrijorarea că acest război va dura și că trebuie să ne pregătim pentru ceea ce este mai rău: "Dacă pot să vă spun un lucru în această dimineață (sâmbătă), este că acest război va dura.... Această criză va dura, acest război va dura și toate crizele care vin cu el vor avea consecințe de durată".

Germania și-a schimbat complet aborrdarea și a anuțat aseară că trimtie armement Ucrainei. Decizia de aseară a fost ca se vor trimite "cât mai repede posibil" 1.000 de lansatoare de rachete şi 500 de rachete sol-air de tip Stinger pentru a ajuta această ţară să facă faţă invaziei armatei ruse, a anunţat sâmbătă guvernul de la Berlin, transmite AFP.

Purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit a transmis că Germania va începe să furnizeze Ucrainei arme din stocurile Bundeswehr (Armata germană), potrivit dpa.

"Agresiunea rusă împotriva Ucrainei marchează o schimbare de epocă, ea ameninţă ordinea postbelică stabilită", şi-a explicat decizia cancelarul german Olaf Scholz, într-un comunicat. "În această situaţie, este de datoria noastră să ajutăm Ucraina atât cât putem să se apere împotriva armatei invadatoare a lui Vladimir Putin", continuă comunicatul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel