Ce mâncăm? Sorin Minea (Romalimenta): ”Toată lumea vinde produse naturale și tradiționale”

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Ce spune Sorin Minea despre produsele BIO
Ce spune Sorin Minea despre produsele BIO
EXCLUSIV
Sorin Minea (Romalimenta) a spus ce trebuie făcut pentru a reechilibra piața cărnii de porc, a vorbit despre cele două curente de pe această piață, dar și despre produsele tradiționale. 


”Balanța cărnii de porc în România nu a fost niciodată echilibrată. În cea mai bună situație va acoperi aproximativ un pic peste 70%. Ce trebuie să facem? În primul rând să terminăm cu pesta porcină africană. Nu depinde de mine, nu depinde de procesare, depinde de ANSVSA și de guvernare”, a declarat Sorin Minea în cadrul emisiunii ”Totul despre bani”. 

Al doilea lucru care ar trebui făcut, a continuat invitatul jurnalistului Mihai Ciobanu, ”este să investim și să refacem fermele pe care le-am pierdut și să facem reproducție. Noi nu mai avem reproducție la porc de ani de zile. Din ce știu, sunt câțiva care vor să se apuce de reproducție, iar eu nu pot decât să mă bucur de acest lucru, dar în același timp îmi este frică pentru ei dacă pesta porcină nu este rezolvată. Deci, într-un fel ne învârtim în jurul cozii, dar cu ajutor de la stat se pot înființa fermele de reproducție. Tot cu ajutor de la stat se poate potoli febra porcină africană și sper să se realizeze amândouă”, și-a exprimat dorința șeful Romalimenta.  

El a explicat că ”porcul se poate reface cam în trei ani de zile. Dacă ne apucăm rapid de treabă, s-ar putea ca în vreo doi ani de zile să începem să simțim acest lucru. 

Întrebat dacă ar fi să o ia de la capăt ar investi tot în  carne, Sorin Minea a fost categoric: ”Nu. Mi-ar fi frică. Peste tot se vorbește despre necesitatea scăderii producției de carne și este ceea ce se întâmplă peste tot în lume. Părerea mea personală este că vor fi două mari curente în această afacere cu carne: un curent de volum, care sunt la un anumit preț și o anumită calitate, și un curent de nișă, dar nișa este de 10-15%, ce presupune un preț mai mare și o calitate mai bună. În același timp, se încearcă tot felul de variante, de genul produselor tradiționale. 

Eu am încercat să explic faptul că, în clipa în care se cade în derizoriu s-ar putea să pierzi. Toată lumea vinde produse naturale și tradiționale. Eu carne artificială nu am mâncat încă și nici nu știam că există. Bio este o sintagmă, din punctul meu de vedere. Produsele tradiționale, unele sunt, altele nu sunt. Acum oricine își poate pune un clop pe cap și să spună că vinde telemea de Sibiu, Dar analizele la ANSVSA arată că brânza aia are și puțină oaie și poate proveni de oriunde, inclusiv din Bulgaria. Cei care fac astfel de șmecherii pe piață, sunt cei care distrug puterea un brand”. a precizat Sorin Minea.  

În același timp, el spune că, ”în general se cumpără produse de calitate mai slabă și mai ieftină. Românul cumpără după portofel, și nu numai românul. Omul cumpără mai puțin și caută să cumpere mai ieftin. Nu întotdeauna reclama pentru mai ieftin înseamnă și mai bun, ci doar mai ieftin”, a mai spus Sorin Minea.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz

pixel