Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Tratamentul cu aspirina a redus riscul de a ajunge la ventilație mecanică cu 44%. Internările în ATI au fost mai mici cu 43%, iar o mortalitate generală în spital a înregistrat o scădere de 47%, scrie The Jerusalem Post.
Echipa de cercetare a analizat datele colectate de la peste 400 de pacienți COVID-19, internați în spitale din SUA, care, independent de această afecțiune, au urmat un tratament cu aspirină. Rezultatele au arătat că pacienții care au urmat un tratament cu aspirină, odată infectați cu COVID-19, au prezentat un risc mai scăzut cu 44% de a avea nevoie de ventilație mecanică, cu 44% de a fi internați într-o secție ATI și cu 47% de deces în spital.
Bilanț COVID-19. Alarmant! Record la numărul de MINORI internați în spitale
„Pe măsură ce am aflat despre legătura dintre cheagurile de sânge și COVID-19, am observat că aspirina – utilizată pentru a preveni accidentul vascular cerebral și atacul de cord – ar putea fi importantă pentru pacienții cu COVID-19. Cercetarea noastră a descoperit că există o asociere între administrarea unor cantități reduse de aspirină și reducerea severității formei de COVID-19 și a ratei de deces”, a declarat dr. Jonathan Chow, unul dintre autorii studiului.
Aspirina este un tratament comun administrat celor care au probleme cu coagularea sângelui sau sunt în pericol de a suferi un atac de cord, incluzând majoritatea pacienților care au suferit un atac de cord sau un infarct miocardic. Deși afectează în principal sistemul respirator, coronavirusul a fost asociat cu formarea de cheaguri de sânge în vasele de sânge capilare, provocând embolii în sistemul sanguin pulmonar, ceea ce rezultă în producerea unei insuficiențe respiratorii acute.
Cercetătorii israelieni au ajuns la o concluzie similară, într-un studiu preliminar ce a avut loc în luna martie a acestui an, desfășurat la Barzilai Medical Center.
În acest studiu s-a mai descoperit faptul că în afara acțiunii sale asupra vaselor de sânge, aspirina aduce și beneficii sistemului imunitar, grupul de control care a fost tratat prezentând un risc mai scăzut cu 29% a posibilității de a contracta virusul.
”Aspirina este un medicament cu un preț redus, ușor accesibil, iar milioane de oameni o folosesc deja pentru a-și trata starea de sanatate. Legătura descoperită în cadrul studiului pe care l-am efectuat poate contribui la reducerea riscului în fața unora dintre cele mai devastatoare efecte ale COVID-19”, a mai declarat dr. Jonathan Chow.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...