Ce salarii sunt în IT şi care sunt cele mai căutate joburi

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Salariile medii pentru cele mai căutate joburi IT din România.

Media salariilor în cele mai căutate locuri de muncă din domeniul IT, în România, este între 5.000 şi 9.000 de lei, arată datele centralizate de o platformă online dedicată angajaţilor.

Conform Undelucram.ro, în România, cele mai căutate funcţii în domeniul IT sunt cele de dezvoltator interfeţe, inginer software, specialist în securitate, analist Big Data şi specialist asigurarea calităţii.

În ceea ce priveşte salariile medii aferente celor mai căutate joburi, acestea sunt: 7.520 lei - pentru dezvoltator interfeţe, 9.210 lei - pentru inginer software, 7.360 lei - pentru specialist securitate, 5.200 de lei - analist Big Data, 6.330 lei - specialist în asigurarea calităţii.

"Aceste date fac parte dintr-o serie de comunicate de presă prin care Undelucram.ro va prezenta lunar cele mai căutate joburi şi salariile aferente pentru cele mai importante domenii economice. Informaţiile cu privire la salarii sunt obţinute prin intermediul Salary Report, un instrument complex, destinat specialiştilor din HR, lansat de Undelucram.ro. Utilizatorii Undelucram.ro îşi comunică transparent şi deschis salariile în cadrul platformei. Toate aceste informaţii salariale sunt analizate de o echipă asistată de un algoritm de inteligenţă artificială care exclude datele nerelevante şi extrage metrici actualizaţi şi precişi: medie de salarii, mediană salarii, quartile, percentile etc.", se arată într-un comunicat de presă al platformei online.

De asemenea, Salary Report furnizează şi alte date suplimentare, respectiv: Top beneficii extrasalariale primite; Salarii acordate în funcţie de nivelul de experienţă (<2 ani, 2-5 ani, >5 ani); Salarii acordate în funcţie de gen; Salarii acordate în funcţie de zonă.

Undelucram.ro este cea mai mare comunitate online a angajaţilor din România, cu peste 850.000 de potenţiali angajaţi pe platformă. Platforma pune la dispoziţia angajaţilor Salariometru, un instrument online pentru compararea salariilor din România, un calculator de salariu şi resurse pentru dezvoltarea carierei, precum modele de CV, topul angajatorilor şi articole despre industrie.

 

Citeşte şi: Cu cât va fi majorat salariul minim. Marius Budăi: Se impune această măsură

 

Contextul economic şi social impun o măsură de majorare a salariului minim, pentru că în România nu se poate trăi cu salariul minim, a declarat, sâmbătă, ministrul Muncii, Marius Budăi, pentru Digi24.

"Contextul economic şi social impun o măsură de majorare a salariului minim. Înţeleg ceea ce spune mediul de afaceri dar trebuie să înţeleagă şi dumnealor că şi angajaţii trebuie să-şi plătească utilităţile, să-şi ducă copiii la şcoală şi să-şi hrănească copiii. Am pornit în această săptămână în Comisia de dialog social din cadrul Ministerului Muncii discuţii cu mediul de afaceri şi cu angajaţii, cu partenerii sociali", a precizat Budăi.

El a menţionat că ulterior discuţiile se vor muta în Consiliul Naţional tripartit, unde este şi premierul şi miniştrii, astfel încât să poată fi luată o decizie care să fie predictibilă, de la 1 ianuarie.

"Nu intervenim din timpul anului, pentru a se putea construi şi bugetele pe anul următor şi planurile de business pe anul următor. Propunerea PSD pentru măsurile din această iarnă, pe lângă creşterea pensiilor, este de 3.000 (salariul minim, n.r.), cu cei 200 de lei scăzuţi din taxare, adică 2.800 taxaţi şi 200 nu. Este clar un impact pozitiv şi asupra angajaţilor şi chiar a angajatorilor, pentru că şi angajatorii se plâng de lipsa forţei de muncă. În România nu se poate trăi cu salariul minim", a subliniat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

În prezent, salariul minim brut este de 2.550 de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bitcoin / Foto: Freepik
Euro vs dolar / FOTO: Freepik

Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar

Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...

Jeff Bezos și Elon Musk
Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
Bună dimineața! / Foto: rawpixel.com
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...


pixel