Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
O statistică americană arată că lucrătorii din 50 de companii ar trebui să lucreze cel puțin 1.000 de ani pentru a câștiga veniturile pe care le încasează directorii generali din organizațiile acestora într-un singur an.
În top îl regăsim pe CEO-ul companiei Tesla, Elon Musk, care și-a adjudecat anul trecut venituri în valoare 2,28 miliarde de dolari, suma rezultând din cumularea salariului, ale unor opțiuni pentru acțiuni și alte venituri. Pe de altă parte, salariul mediu în compania Tesla, al cărui fondator este, se ridică la aproximativ 56.000 de dolari pe an, ceea ce înseamnă că Musk bagă în buzunar de 40.668 de ori mai mult decât un lucrător de nivel mediu, într-un an, scrie FastCompany.
Elon Musk s-a răzgândit. Nu mai crede că zborul pe Marte e prea scump
Tesla a anunțat în anii trecuți ca lui Elon Musk, cu o avere de 19,4 miliarde dolari în prezent, era obligat, prin legislația din California, să fie plătit cu salariu minim. Pe de altă parte, cel mai recent raport al grupului confirmă acest lucru “Salariu de bază a lui Elon Musk, CEO al companiei, este în continuare la nivelul impus de legea din California privind salariul minim, însă nu îl accepta nici pe acesta".
Pe locul al doilea, când vine vorba despre de diferențe enorme între veniturile șefului companiei și cele ale angajaților, este Fran Horowitz-Bonadies, CEO al companiei Abercrombie & Fitch, distribuitor de îmbrăcăminte sport pentru tineri. Acesta obține remunerații anuale de 3.660 de ori mai mari decât salariul mediu din cadrul companiei americane.
Diferențe enorme între încasările șefilor și salariul mediu al angajaților din companiile pe care le conduc sunt întâlnite și în alte compani, dintre care putem reaminti lanțul de fast-food McDonald`s, retailerul de fashion Gap sau producătorul de jucării și jocuri Mattel.
De asemenea, directorul general al lanțului de magazine Walmart câștigă de 1.076 de ori mai mult decât veniturile anuale ale unui angajat al companiei. Iar gigantul din retail nu este un caz singular.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...