Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
"După părerea mea EURO a trecut deja de 5. Pentru că anumite bănci deja au început să lucreze cu 5. Sigur că este o chestiune care nu este generalizată nu putem vorbi despre trecerea la 5 dar băncile care au flerul lor al al pieței monetare au simțit că lucrurile merg în direcția aceea. În mod normal orice conflict, orice încălzire a situației unei țări duce la deprecierea monedei așa încât ne putem aștepta și în șir faptic adică prin muncă prin fluxurile permanente nu numai cele interbancare să asistăm la o creștere a euro față de leu. Banca Națională în mod sigur va face eforturi să mențină sub 5 pentru că 5 este un plan psihologic care poate să creeze mai multă vâlvă decât efectele economice reale iar psihologia acestei plății deja în România funcționează de mult și un timp și pentru marea majoritate a agenților economici și a populației când euro ajunge la 5. Lucrurile se transforma într un fel de catastrofă. Interpretează lucrurile mult mai grav decât sunt.", a explicat analistul.
Insolvențele au crescut alarmant în România
Ce o să se întâmple cu ratele la bănci, alimentele, prețul la telefon și accesul la creditele bancare.
"Evident va avea loc o creștere a tot ceea ce înseamnă eurizare începând de la rate până la prețul de telefon, acces la credite, alimente pentru că importăm foarte mult. Asta e situația. Deocamdată nu putem să excludem efectele care sunt indirecte dar foarte puternice ale acestui conflict. Nu vorbim de armata în luptă dar economia va suferi. Va suferi o perioadă mai îndelungată pentru că ne așteptăm acum în prima linie de contact cu Rusia. Suntem în flancul estic. Toate aceste anunțuri care au fost date chiar acum câteva minute de președintele țării conform căruia am fi bucuroși sau chiar cerem să avem mai multe trupe străine pe teritoriul țării e un semnal care arată că România este nesigură din punct de vedere al locului pe care l ocupă cere ajutor militar iar acest lucru este până la urmă reflectat într o situație economică deloc favorabilă. Nu e bine.", a spus Mircea Coșea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...