Ce vrea Guvernul României de la BNR. Explicațiile unui oficial
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
BNR: Rezervele valutare au scăzut în septembrie
BNR: Rezervele valutare au scăzut în septembrie
Invitatul lui Mihai Gâdea la emisiunea ”Sinteza zilei, consilierul premierului României Darius Vâlcov, a afirmat, printre altele, referindu-se la ROBOR, că ”interesul românilor trebuie să fie pe primul loc, nu interesul BNR”.

”Fibra este patriotică, nu naționalistă. Asta cerem BNR. Nu sunt suficient de patrioți. Interesul românilor trebuie să fie pe primul loc, nu interesul BNR”, a spus Darius Vâlcov la Antena3.

Potrivit explicațiilor sale, ”acest nivel al ROBOR, când există lichiditate, trebuie să coboare. Au existat astfel de momente și în această lună, dar din întâmplare a venit cineva și le-a luat pe toți și ROBOR nu a scăzut. BNR a venit și i-a luat. De ce a simțit nevoia să intervină?”, s-a întrebat retoric consilierul premierului Viorica Dăncilă.

Soluția există în ultima OUG

”Soluția există și a fost introdusă în ultima OUG. Le-a scăpat marilor artiști. Există o obligație acolo. Faimosul Consiliu al Concurenței să nu mai tărăgăneze. OUG spune așa: în trei luni trebuie să dai primele indicii și în șase rezultatul final. Și ministrul Finanțelor este pregătit să ceară intervenția Consiliului Concurenței, să vedem dacă există vreo înțelegere. Domnul Zamfir a fost aici și a arătat cum în 2008 au dat-o pe față această tendință. Acum vor fi obligați să prezinte în șase luni raportul final”, a anunțat Vâlcov.

Citește și Oficial BNR. ”Intervenţia pe piaţa valutară este ca o operaţie pe creier”

Referindu-se la Legea insolvenței, el a arătat că, pe baza ei ”s-a mers în instanță cu mai multe companii. Instanța a dat câștig de cauză companiilor. De această dată ne luptăm și cu o parte a instanțelor, care consideră că unele companii pot trăi fără să plătească taxe. Și fac și concurență”, a apreciat invitatul emisiunii ”Sinteza zilei”, estimând că ”firmele în insolvență aduc o gaură la bugetul de stat de două ori mai mare decât alocațiile care se plătesc”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel