CEC Bank lansează pachetul ”Bun Venit”

Autor: Matei Ion
Data publicării:
CEC Bank
CEC Bank
Deloitte România şi FintechOS au creat şi implementat soluţia tehnică a pachetului "Bun Venit!", pe care CEC Bank a integrat-o cu sistemele proprii, lansând astfel, în luna martie, un proiect amplu de digitalizare a produselor şi serviciilor oferite clienţilor din România şi de peste hotare, a anunţat firma de consultanţă.

Potrivit comunicatului, pachetul "Bun Venit!" poate fi accesat 100% online şi include cont curent, card de debit şi acces la serviciul Mobile Banking. Acest proiect este printre primele finalizate în cadrul parteneriatului strategic dintre Deloitte România şi FintechOS, prin care cele două entităţi oferă instituţiilor financiare soluţii de transformare digitală şi de automatizare a proceselor de business.

"Accesul la servicii bancare este esenţial pentru public şi pentru economie. Deschiderea conturilor de la distanţă, fără deplasări la ghişeele băncii şi fără hârtii este un proiect esenţial pentru CEC Bank şi poate contribui la creşterea incluziunii financiare, în condiţiile în care peste 90% dintre români au acces la internet de pe mobil. Ne bucurăm că, pe lângă serviciile bancare la distanţă pe care le aveam deja în portofoliu - Internet Banking, Mobile Banking, servicii prin telefon - acum le dăm posibilitatea românilor din ţară şi din diaspora să devină clienţi CEC Bank, 100% online", a declarat Bogdan Neacşu, preşedinte director general al CEC Bank.

Soluţia tehnică folosită permite clienţilor să parcurgă online toate etapele necesare deschiderii pachetului, care include cont curent, card de debit şi serviciul Mobile Banking. Procesul presupune mai multe niveluri de securitate, printre care verificarea aplicantului, utilizarea unor algoritmi de inteligenţă artificială pentru recunoaşterea datelor şi recunoaştere facială, precum şi apel video cu angajaţi ai băncii. Contractul este finalizat cu ajutorul semnăturii electronice calificate, după care banca îl trimite prin e-mail clientului.

Cum îți poti deschide un cont fără să mergi la bancă

"În contextul actual, în care mobilitatea oamenilor este limitată pe fondul pandemiei de COVID-19, nevoia de soluţii tehnice care să ofere acces digital de la distanţă la servicii financiare este mai mare decât oricând. Băncile şi asigurătorii din România au făcut progrese admirabile în acest sens, însă, în prezent, mai mult de jumătate dintre jucători încă nu oferă posibilitatea deschiderii de la distanţă a unui pachet de servicii bancare, care să includă cont curent, card de debit asociat şi mobile banking", a declarat Vladimir Aninoiu, Director Tehnologie în cadrul practicii de Consultanţă a Deloitte România.

Deschiderea contului curent din cadrul pachetului "Bun Venit!" şi accesul la Mobile Banking se realizează imediat după finalizarea procesului de înregistrare online, iar cardul este emis şi trimis prin poştă la adresa indicată de client.

"Pentru toate companiile este important, acum, să asigure continuitatea businessului. Noi suntem alături de clienţii noştri 24 de ore din 24, pentru a identifica rapid cele mai potrivite soluţii, adaptate la situaţia actuală, cu impact pe termen lung. Suntem bucuroşi să dezvoltăm tehnologia viitorului şi să o aducem accelerat în prezent", a declarat Teodor Blidăruş, CEO FintechOS.

În marja parteneriatului strategic Deloitte-FintechOS, echipa de tehnologie din cadrul practicii de consultanţă a Deloitte România gestionează procesul de personalizare şi de implementare de soluţii de transformare digitală bazate pe tehnologia FintechOS. Tehnologia creată de FintechOS le permite băncilor şi companiilor de asigurări să îmbunătăţească experienţa clienţilor, oferindu-le o interacţiune complet digitală prin automatizarea inteligentă a proceselor, precum şi produse şi servicii hiper-personalizate.

Plățile prin Apple Pay, disponibile pentru clienții CEC Bank

Deloitte România este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din ţara noastră şi oferă, în cooperare cu Reff & Asociaţii SCA, servicii de audit, de consultanţă fiscală, servicii juridice, de consultanţă în management şi consultanţă financiară, servicii de managementul riscului, soluţii de servicii şi consultanţă în tehnologie, precum şi alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 1.700 de profesionişti.

FintechOS (www.fintechos.com) oferă instituţiilor financiare din 20 de pieţe, de pe patru continente acces la tehnologie de ultimă generaţie care accelerează transformarea digitală a interacţiunilor cu clienţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel