Cei care au investit în titlurile de stat emise de Ministerul Finanţelor îşi primesc banii
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Depozitarul Central, informaţiile zilei pentru investitori. 

Depozitarul Central va distribui sumele de bani aferente platii pentru rambursarea principalului pentru titlurile de stat emise de Ministerul Finantelor

Depozitarul Central informează investitorii că, începând cu data de 12/08/2024, distribuie sumele de bani aferente rambursării principalului în valoare de 100 LEI/instrument financiar pentru titlurile de stat emise de Ministerul Finantelor (simbol R2408A). Emitentul va plăti deţinătorilor de titluri de stat sumele de bani aferente, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central.

Deţinătorii de titluri de stat care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul deţinătorilor emitentului, la data de 01/08/2024.

Deţinătorii de titluri de stat care sunt clienți ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare și registru al Depozitarului Central își pot încasa sumele de bani prin intermediul acestuia.

Pentru deţinătorii de titluri care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se efectuează prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de aceștia.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare și registru.

 

Depozitarul Central va distribui sumele de bani aferente cuponului 4 pentru titlurile de stat emise in cadrul Programului Fidelis al Ministerului Finantelor

Depozitarul Central informează investitorii că, începând cu data de 12/08/2024, distribuie sumele de bani aferente - CUPON 4 pentru titlurile de stat emise de Ministerul Finantelor (simbol R2408A). Emitentul va plăti deţinătorilor de titluri de stat sumele de bani aferente CUPON 4. utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii aferente fiecarui titlu de stat este de 4.50 LEI.

Deţinătorii de titluri de stat care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul deţinătorilor emitentului, la data de 01/08/2024.

Deţinătorii de titluri de stat care sunt clienți ai unui Participant la sistemul de compensaredecontare și registru al Depozitarului Central își pot încasa sumele de bani prin intermediul acestuia.

Pentru deţinătorii de titluri de stat care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se efectuează prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de aceștia.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul
de compensare decontare și registru.

 

Depozitarul Central va distribui sumele de bani aferente rambursarii principalului pentru obligatiunile emise de STANLEYBET CAPITAL S.A.

Depozitarul Central informează investitorii că, începând cu data de 12/08/2024, distribuie sumele de bani aferente rambursării principalului în valoare de 100 LEI/instrument financiar pentru obligaţiunile emise de STANLEYBET CAPITAL S.A. (simbol SBET24). Emitentul va plăti obligatarilor sumele de bani aferente, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central.

Obligatarii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 26/07/2024.

Obligatarii care sunt clienți ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare și registru al Depozitarului Central își pot încasa sumele de bani prin intermediul acestuia.

Pentru obligatarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se efectuează prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de aceștia.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul
de compensare decontare și registru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contribuabilii nu mai pot depune hârtii la ANAF / Foto: Oana Pavelescu
Apele Dunării au ajuns la nivelul Parlamentului de la Budapeste / Foto: Katalin Faggyas

Dunărea la Budapesta a ajuns la nivelul Parlamentului

În ultimele zile, Dunărea și-a depășit malurile, cauzând...

Dunărea

Când ajunge în România vârful debitului Dunării

Vârful de debit pe Dunăre se va înregistra, probabil,...

Alexandru Petrescu, șeful ASF
Centru de date / Foto: Freepik
Bloc de locuințe din Harkov, bombardat de Rusia
Inundații / Foto: IGSU
Haga / FOTO: Freepik

Orașul Haga ia cu asalt reclamele pentru combustibili fosili

În cazul olandezilor este o premieră mondială. În Este o...

Mașini în parcare / Foto: Freepik

Piața auto, în cădere liberă în Europa

Înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană...

Mobilă / FOTO: Freepik

Ikea testează o platformă pentru mobilă de ocazie

Ikea, gigantul suedez a optat în favoarea unui nou trend.

La bancă

Cum se deschide un cont bancar. Actele necesare, cât durează

Salariile românilor sunt mici situându-se undeva pe...

Bursa americană
Stație de emisie-recepție / Foto: Freepik
Foto: Pexels.com
Uzina Volkswagen din Wolfsburg
tineri - cladire de birouri. Foto: Pexels.com
Jerome Powell, șeful Fed / Foto: Federal Reserve / Flickr
Fondul Monetar Internațional / Foto: Banca Mondială / Flickr
Bursa de la București
Tehnologie avansată
Ședință de Guvern
Avion
Pager / sursa foto: Flickr.com

Nicuşor Dan vânează ţânţarii din Cişmigiu cu drona

Primarul general al Capitalei a făcut un anunţ despre o...

Elon Musk
Contor electric / Foto: Arhivă

Avertisment privind prețul energiei electrice după plafonare

Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia...

Profesorul Mircea Coșea
București / Foto: Freepik

pixel