Eugen Rădulescu (BNR): Deficitul României, ca cel al unei țări aflate în război
Deficitul bugetar al României...
Este vorba despre job-uri din domenii precum vânzări, contabilitate, inginerie, IT şi producţie, arată datele unui sondaj efectuat pe o platformă de recrutare a forţei de muncă.
Același studiu evidenţiază un interes crescut, peste 40%, pentru posturile al căror salariu este explicit afişat în anunţurile de angajare.
Cel mai stabil domeniu lucrativ din ultimii ani este cel al vânzărilor, care are cea mai mare ofertă de locuri de muncă şi salarii nete între 400 şi 600 de euro, ca lucrător comercial, sau 1.400 - 1.800 de euro pentru poziţii de management.
De asemenea, în contabilitate, salariile nete sunt între 800 şi 1.100 de euro pentru contabili sau consultanţi financiari şi ajung la 2.000 de euro pentru experţii contabili.
Inginerii pot obţine între 1.200 şi 1.800 de euro, în funcţie de specializare şi nivelul de experienţă, fiind depăşiţi de cei din IT, pentru care salariile medii sunt în jur de 3.000 de euro, variind în funcţie de anii de experienţă şi de competenţele acumulate.
Totodată, un domeniu în creştere este producţia, unde muncitorii sunt recompensaţi cu 600 - 800 de euro lunar, în timp ce posturile de conducere şi coordonare pot obţine între 900 şi 1.300 de euro.
Potrivit sondajului citat, în ultimii trei ani, construcţiile, cu toate specializările derivate, IT-ul şi telecomunicaţiile, în special pe zona securităţii cibernetice şi a inteligenţei artificiale, orecum şi medicina, au crescut considerabil în privinţa necesarului de candidaţi, promovând o cerere solidă şi sustenabilă de posturi bine remunerate.
Te-ar putea interesa și:
Şapte din zece angajaţi primesc beneficii extrasalariale. Tichetele de masă, asigurarea medicală, bonusurile de performanţă şi tichetele de vacanţă, cele mai apreciate
Şapte din zece angajaţi primesc beneficii extrasalariale, cele mai apreciate fiind tichetele de masă, asigurarea medicală, bonusurile de performanţă şi tichetele de vacanţă, potrivit unui sondaj eJobs & Up România, dat miercuri publicităţii.
"Deşi nu reprezintă principalul criteriu pe care îl au în vedere atunci când aleg să accepte un job nou, structura pachetului de beneficii extrasalariale a devenit din ce în ce mai importantă pentru candidaţi, mai cu seamă în ultimii ani, de când companiile au început să diversifice componenţa acestor pachete şi să acorde o atenţie sporită personalizării lor în funcţie de nevoile angajaţilor. Potrivit celui mai recent sondaj derulat de eJobs şi Up România, în acest moment, 70% dintre cei care lucrează primesc beneficii extrasalariale, cele mai frecvente fiind tichetele de masă (85,4% dintre respondenţi au indicat acest răspuns), asigurările medicale (43,8%), bonusurile de performanţă (36,3%), abonamentele medicale (27,4%) sau tichetele cadou (23,8%)", relevă datele sondajului.
Pentru anul acesta, 44% dintre angajatori au alocat, în acest scop, un buget lunar cuprins între 400 şi 800 de lei pentru fiecare angajat, 20% sub 400 de lei, 15% între 800 şi 1.200 de lei şi 13% peste 1.200 de lei. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.