Curs BNR. Leul prinde puteri față de euro și dolar în timp ce aurul se scumpește
Cursul valutar rezultat din...
Cele mai dese BOLI profesionale. O mulțime de oameni sunt predispuși, din cauza profesiei pe care o au, să dezvolte diverse boli.
Medicul specialist în Ortopedie și Traumatologie Iulian-Daniel Vîlcioiu, a spus care sunt cele mai frecvente intervenții de care pacienții săi au nevoie sunt fracturile de pumn, de os scafoid, sindromul de tunel carpian, maladia Dupuytren, tendinitele, artrozele degetelor și artroscopia de pumn.
Dintre aceștia, există anumite categorii de persoane pentru care activitățile de zi cu zi reprezintă un factor de risc, prin natura profesiilor lor.
"În primul rând, oricine lucrează într-o fabrică este expus la astfel de accidente dar, din fericire, măsurile de protecție a muncii impuse în ultimii ani au scăzut drastic numărul amputațiilor sau zdrobirilor. Vorbim, așadar, despre pericole suplimentare legate de riscurile meseriei, mai ales atunci când aceasta presupune solicitare fizică.
Acest lucru se aplică și în cazul sportivilor de performanță, fie că sunt fotbaliști, piloți de motociclism, baschetbaliști sau handbaliști.
O altă categorie profesională cu grad de risc este cea a bucătarilor, expuși la tăieturi, arsuri sau afecțiuni cauzate de greutățile pe care trebuie să le ridice de mai multe ori pe zi.
La pianiști remarcăm faptul că apare destul de frecvent sindromul de tunel carpian, afecțiunile tendoanelor flexoare sunt specifice cățărătorilor, ”policele schiorului” este o denumire care vine, așa cum vă imaginați, de la faptul că de cele mai multe ori aceste persoane se accidentează având bățul de schi în mână, iar în cazul bucătarilor vorbim în primul rând la epicondilite și tendinite din cauza greutăților pe care le ridică frecvent.
Citește mai departe pe DCMedical.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cursul valutar rezultat din...
Finalizarea hidrocentralelor începute înainte de 1989...
Noile date marchează o ajustare față de estimările...
Au mers bine anul trecut, au...
Elon Musk, cel mai bogat om din lume și apropiat al...
Un anunț venit din partea...
De-a lungul timpului, spațiul a...
De trei săptămâni piața petrolului rămâne înscrisă pe un trend ascendent.
Este o nouă dovadă că prima economie a Uniunii Europene...
Piața cuprului se teme de Donald Trump.
Cu alte cuvinte, încă puțin și...
Numit de Donald Trump în...
Vă aducem și azi cele mai importante știri ale...
Anul 2025, pe lângă multiplele...
De ce, în primele zile ale...
Începând cu 20 ianuarie 2025,...
Angajații din sistemul bugetar vor beneficia în acest an...
Odată intrați în 2025, mulți...
Europa își propune să-și reducă...
După ani de amânări și...
CES 2025 aduce în prim-plan...
Compania Kratos a obținut...
Evoluţie mixtă a leului în faţa principalelor valute.