Celebra publicație britanică The Guardian, atacată de hackeri
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
The Guardian
The Guardian
Publicația britanică The Guardian a anunțat miercuri că a fost afectată de un presupus atac cibernetic de tip ransomware, ceea ce a determinat conducerea să anunțe personalul să lucreze de acasă pentru restul săptămânii.

Cotidianul britanic a precizat că un incident IT "grav" a început marți târziu și a afectat părți din infrastructura sa digitală, deși continuă să publice știri pe site-ul și aplicația sa. 

"Credem că este vorba de un atac de tip ransomware, dar continuăm să luăm în considerare toate posibilitățile", a declarat Anna Bateson, directorul general al Guardian Media Group, într-o declarație online. Ea a precizat că ziarul se așteaptă să publice ediția tipărită de joi. 

În mod obișnuit, infractorii cibernetici care atacă în acest fel sistemele sparg sau fac inoperabile rețelele victimelor, cerând o răscumpărare. Ritmul și sofisticarea acestor hackeri crește mai repede decât capacitatea oficialilor de a ține pasul, avertiza în luna  octombrie administrația Biden.

Identitatea hackerilor din spatele incidentului de la The Guardian nu a fost clarificată încă.

Citește și:

Microsoft, avertisment cu privire la hackerii ruşi: Ţările care sprijină Ucraina, luate la ţintă

Grupurile de hackeri ruși intensifică spionajul cibernetic asupra aliaților Ucrainei, anunță reprezentanții Microsoft, potrivit Reuters. Hackerii guvernamentali ruși au desfășurat recent mai multe operațiuni de spionaj cibernetic vizând țările aliate cu Ucraina, a anunțat Microsoft într-un raport publicat miercuri, ilustrând amploarea activităților de piraterie informatică desfășurate de Moscova.

„Aspectele cibernetice ale războiului actual se extind mult dincolo de Ucraina și reflectă natura unică a spațiului cibernetic", a explicat președintele Microsoft, Brad Smith, în raport.

De la începutul conflictului, cercetătorii au depistat o serie de atacuri cibernetice distructive asupra entităților ucrainene, care au fost atribuite grupurilor de hackeri susținute de statul rus. Ei au descoperit că 128 de organizații din 42 de țări au fost, de asemenea, ținta acelorași grupuri axate pe spionaj, potrivit raportului.

Multe atacuri au vizat Statele Unite ale Americii și mai multe țări membre ale alianței militare NATO, au scris cercetătorii Microsoft. Printre acestea se numără organizații cu sediul în Polonia, Letonia, Lituania, Danemarca și Norvegia, dar și Finlanda și Suedia, țări care și-au exprimat dorința de a se alătura NATO. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel