Certificatul verde ar putea fi introdus în Capitală de vineri noapte
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Certificatul verde ar putea fi introdus în Capitală începând de vineri, la miezul nopții. Decizia va fi anunțată după şedinţa CNSU care a fost reprogramată pentru mâine.

Dacă București va intra în scenariul roșu, accesul în hipermarketuri, în zona de food court, la spectacole și pe terase va fi permis doar cu prezentarea certificatului verde.

Comitetul pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 73 prin care se propune stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, persoanele vaccinate vor putea ieşi din casă fără restricții, chiar dacă localitățile lor intră în carantină, la incidența de peste 6 la mie, nu peste 4 la mie, aşa cum este acum. 

Magazinele se vor închide la ora 18, la o incidența de peste 6 la mie, nu peste 4 la mie, aşa cum este acum, a anunţat, astăzi, premierul Florin Cîţu.

REZULTATE LOTO 23 septembrie 2021. Află NUMERELE CÂȘTIGĂTOARE

Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani nu vor mai fi nevoiți să prezinte un test COVID-19.

Certificatul verde va fi folosit la mall 

Hotărârea mai prevede delimitarea, la nivelul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, a zonelor de servire a preparatelor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, practic, la mall, astfel încât să poată fi realizat accesul controlat doar pentru persoane testate, vaccinate și trecute prin boală, precum și introducerea unei noi excepții de la interdicția deplasării în afara locuinței la nivelul localităților unde incidența cumulată la 14 zile depășește pragul de 6/1000 de locuitori, pentru persoanele vaccinate care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel