certSIGN a finalizat auditul de confirmare a certificării privind sistemul de management anticorupție, conform standardului ISO 37001

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
certSIGN a îndeplinit cu succes condițiile auditului de confirmare a certificării ISO 37001 privind sistemul de management anticorupție și anti-mită, al cărui scop principal este prevenirea și managementul activităților cu risc ridicat de corupție. 

certSIGN a obținut certificarea inițială în anul 2018, fiind una dintre primele companii românești certificate conform standardului ISO 37001, și a trecut printr-un amplu proces de recertificare în anul 2021. Conformitatea cu standardul ISO 37001 trebuie confirmată anual printr-un audit de supraveghere care analizează sistemul de monitorizare și prevenire a incidentelor de mită și corupție, identifică aspectele potențial vulnerabile și facilitează implementarea unor măsuri de remediere înainte ca acestea să devină critice.  Certificarea a fost acordată de organismul de certificare MSECB Canada (anterior PECB) și demonstrează nu doar conformitatea cu acest standard, ci și efortul companiei de a îmbunătăți continuu procesele, reglementările interne și comunicarea referitoare la importanța prevenirii comportamentelor neetice.

“Certificarea conform standardului ISO 37001:2016 este un alt pas în demersurile certSIGN de a contribui la un mediu de afaceri etic și transparent și reprezintă un efort al fiecărui membru al echipei noastre de construire, menținere și îmbunătățire a unui sistem cuprinzător de management al conformității, bazat pe toleranță zero față de orice formă de comportament corupt, direct sau prin intermediul unei terțe părți.”, declară Adrian Floarea, Director General al certSIGN.  

certSIGN investește resurse importante în obținerea și menținerea celor mai importante certificări atât conform standardelor de reglementare ale industriilor în care activează, cât și conform standardelor  care guvernează activitatea de business, pentru a fi un partener de afaceri de încredere. Certificarea  ISO 37001 are un rol important în menținerea  încrederii partenerilor prin crearea și menținerea unei culturi bazate pe integritate, transparență și conformitate, care respectă norme internaționale precum Foreign Corrupt Practices Act (FCPA), UK Bribery Act, SAPIN II, și prin punerea în aplicare a unor măsuri adecvate de monitorizare și prevenire a corupției în activitățile curente ale companiei. 

***
certSIGN  este o companie românească de tehnologie care furnizează servicii de încredere în conformitate cu cerințele Regulamentului eIDAS, precum și soluții criptografice, de identitate digitală și securitate cibernetică.  Soluțiile certSIGN sunt dezvoltate integral în România și proiectate special pentru necesitățile specifice mediului de business și pentru garantarea siguranței datelor personale. certSIGN are proiecte în domeniul identității digitale, a semnăturilor electronice și securității cibernetice în 21 de țări. 
  
Standardul ISO 37001

Organizația Internațională pentru Standardizare (ISO) a publicat standardul 37001 pentru sistemele de management anticorupție în octombrie 2016. . Standardul ISO 37001 este aplicabil oricărui tip de organizație atât din sectorul public, cât și privat, indiferent de mărimea organizației sau domeniul de activitate. Certificarea conform ISO 37001 reprezintă confirmarea faptului că organizația a implementat măsuri eficiente de control anti-mită. Standardul a fost adoptat de importante companii la nivel internațional, certSIGN fiind una dintre primele companii românești certificate conform acestuia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Prof. Mircea Coșea
Mircea Fechet / FOTO: Gov.ro
Sebastian Burduja / Foto: gov.ro
Casa de schimb valutar: Foto: Oana Pavelescu
Criză economică / Foto: Freepik

Norvegia pierde o avere: Zeci de miliarde au fost spulberate

Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...

Donald Trump vorbește la telefon
Panouri fotovoltaice /FOTO: Pagina de Facebook a AFM
Unifarm / Foto: Agerpres
Camioane/ Foto: Freepik

RO e-Transport, frânat de Guvern care amână sancțiunile

Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...

Lucrător la spații verzi / Foto: Freepik
Mașini / Foto: Freepik
La bancă
Familie / Foto: Freepik
Cristian Popa, BNR
Steagul Bulgariei
Donald Trump și Elon Musk
Donald Trump / Foto: Flickr
Bani / Foto: DCBusiness
Comisarul european pentru Buget, luptă antifraudă şi administraţie publică, Piotr Serafin
Bună dimineața! / FOTO: Freepik
Grafic bursă / FOTO: Freepik

Rulaj de aproape 13,67 milioane de euro la BVB

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat sesiunea de...

Oameni pe stradă / FOTO: Freepik
Termificare / Foto: Freepik
Comisarul european Valdis Dombrovskis / FOTO: Wikipedia

UE vrea „mai multă claritate” privind dorințele americane

În același timp, Uniunea Europeană nu intenționează să...

Lingouri de aur / sursa foto: Freepik.com
Mașini / FOTO: Freepik
Calcule / FOTO: Freepik
Foto: Pexels.com

pixel