INS anunță că PIB-ul României a stagnat în T3 2024
Noile date marchează o ajustare față de estimările...
Conform unui comunicat remis Agerpres, în şedinţa Guvernului din 14 aprilie 2022 a fost adoptată Hotărârea prin care este aprobat Programul Naţional Apicol (PNA) pentru perioada 2020-2022, normele de aplicare şi valoarea sprijinului financiar.
"Apicultura românească are un rol extrem de important în obţinerea producţiilor din sectorul vegetal, iar produsele apicole româneşti sunt extrem de apreciate atât pe plan intern, cât şi internaţional. În urma dialogului cu reprezentanţii apicultorilor, am simplificat condiţiile de accesare a Programului Naţional Apicol pentru a le facilita accesul la fondurile disponibile. De asemenea, avem în vedere măsuri de sprijin pentru creşterea suprafeţelor cultivate cu specii melifere, astfel încât apicultorii să aibă la dispoziţie mai multe suprafeţe când merg cu albinele în pastoral", a menţionat Adrian Chesnoiu.
Cuantumul contribuţiei Uniunii Europene la Programul Apicol pentru România pentru anul apicol 2022 se menţine la acelaşi nivel ca în anul 2021, respectiv 6.081.630 euro.
Potrivit sursei citate, prin actul normativ adoptat de Guvern, se actualizează valoarea în lei pentru anul 2022 şi valoarea totală a sprijinului financiar.
Astfel, se modifică valoarea totală a PNA de la 168,639 milioane lei la 169,621 milioane lei, din care contribuţia Uniunii Europene este de 50%, respectiv 84,810 milioane lei, precum şi valoarea pentru anul 2022 de la 59,214 milioane lei la 60,196 milioane lei.
Printre modificările şi completările la Programul Naţional Apicol, reprezentanţii ministerului precizează că au fost eliminate o serie de documente, respectiv copia actului care atestă autorizarea sanitară-veterinară pentru comercializare a furnizorilor de medicamente, precum şi documentul care confirmă notificarea produselor proteice solide.
Totodată s-a introdus posibilitatea depunerii copiei manualului de utilizare/a instrucţiunilor de montare şi întreţinere a acestor mijloace, după caz, în locul copiei cărţii tehnice.
Pe de altă parte, Ministerul Agriculturii precizează că s-au definit produsele care intră în componenţa echipamentului de protecţie, respectiv bluze/jachete apicole, pantaloni sau combinezoane apicole, mască apicolă si mănuşi apicole, în vederea decontării corecte a acestora, ţinând cont de faptul că au preţuri diferite la facturare.
De asemenea, s-a modificat termenul de depunere a cererilor de intenţie de la 31 mai la 30 aprilie şi s-a definit categoria de "produse proteice solide", respectiv produse proteice solide care se administrează ca atare, fără posibilitatea de a fi reconstituite, pentru clarificări şi o aplicare unitară.
Conform Ministerului Agriculturii, s-a reglementat faptul ca membrii formei asociative care sunt beneficiari ai serviciilor de consultanţă, promovare şi/sau perfecţionare să nu fie furnizori de astfel de servicii în cadrul Programului, evitându-se astfel crearea de condiţii artificiale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Noile date marchează o ajustare față de estimările...
Un anunț venit din partea...
De trei săptămâni piața petrolului rămâne înscrisă pe un trend ascendent.
Este o nouă dovadă că prima economie a Uniunii Europene...
Piața cuprului se teme de Donald Trump.
Cu alte cuvinte, încă puțin și...
Vă aducem și azi cele mai importante știri ale...
Anul 2025, pe lângă multiplele...
De ce, în primele zile ale...
Începând cu 20 ianuarie 2025,...
Angajații din sistemul bugetar vor beneficia în acest an...
Odată intrați în 2025, mulți...
Europa își propune să-și reducă...
După ani de amânări și...
CES 2025 aduce în prim-plan...
Compania Kratos a obținut...
Evoluţie mixtă a leului în faţa principalelor valute.
Consiliul Concurenţei a...
Producția de gaze naturale a...
Retailerul online de modă...
O analiză Storia arată cum au...
În perioada 1.I – 30.XI.2024 s-au eliberat 33156...
Contractul atribuit de Pentagon...
Roboții umanoizi, care au fost...
Analiștii de la Freedom24,...