China anunţă prima creştere din septembrie 2019 a rezervelor de aur

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
China anunţă prima creştere din septembrie 2019 a rezervelor de aur
China anunţă prima creştere din septembrie 2019 a rezervelor de aur
Banca Centrală a Chinei şi-a majorat rezervele de aur cu 32 de tone, în valoare de aproximativ 1,8 miliarde de dolari, fiind pentru prima dată din septembrie 2019 când dă publicităţii o astfel de creştere, transmite Reuters.

La finalul lunii noiembrie, rezervele raportate de aur ale Chinei se situau la 1.980 tone, în valoare de aproximativ 112 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Cele mai mari rezerve de aur sunt deţinute de Statele Unite – 8.133,5 tone, China fiind pe locul şase, după ţări ca Rusia şi Germania.

Luna trecută, Consiliul Mondial al Aurului (WGC) anunţa că pe plan global băncile centrale au cumpărat 399 tone de aur în trimestrul trei din 2022, de departe cea mai mare cantitate achiziţionată într-un singur trimestru.

Instituţia a precizat că o mare parte din aur a fost cumpărată de bănci centrale care nu raportează astfel de tranzacţii, ceea ce a alimentat speculaţiile că state precum China sau Rusia îşi fac stocuri.

Cererea ridicată din partea băncilor centrale ar putea sprijini preţurile şi cererea pentru aur, în prezent preţul aurului fiind de aproximativ 1.775 dolari uncia

În ultimele luni, preţul aurului a scăzut, după ce majorarea dobânzilor a făcut mai puţin atractiv metalul galben pentru investitorii din Europa şi Statele Unite.

„Pentru perioada următoare, ne aşteptăm ca achiziţiile de aur ale băncilor centrale şi ale investitorilor de retail să rămână la un nivel puternic. Ne aşteptăm de asemenea ca cererea din partea bijutierilor să înregistreze performanţe solide în regiuni precum India şi Asia de Sud-Est”, a apreciat analistul WGC, Louise Street.

Credite cu dobândă subvenţionată pentru IMM-uri. Ministrul Cadariu, detalii

Cadariu: Vom avea un program prin care vom oferi credite cu dobândă subvenţionată IMM-urilor din România.

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului va avea un program prin care vor fi oferite credite cu dobândă subvenţionată IMM-urilor din România, un program destinat turismului balnear, unul pentru stimularea incubatoarelor de afaceri şi posibil un Horeca 2, a anunţat vineri ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, la Romexpo.

"În perspectiva anului viitor vom derula şi alte programe - şi mă refer la cel pentru microindustrializare, comerţ şi servicii. Vom avea un program prin care vom oferi credite cu dobândă subvenţionată IMM-urilor din România, un program destinat turismului balnear, unul pentru stimularea incubatoarelor de afaceri şi, sperăm, un Horeca 2. Prin această acţiune ne-am propus să oferim IMM-urilor din România 150 de granturi în valoare de 1.500 de lei prin care să-şi acopere cheltuielile cu deplasarea şi cazarea şi am oferit, pentru o perioadă de trei zile, standuri gratuite în care reprezentanţii acestor IMM-uri se pot expune. După cum se ştie, în cursul acestui an am avut o activitate intensă din perspectiva ministerului, pe componenta aceasta de promovare. Am participat la opt târguri internaţionale de turism, la cele două târguri naţionale de primăvară şi de toamnă de aici, de la Romexpo, şi am avut 55 de acţiuni de promovare la nivel internaţional, participarea la 47 de târguri de profil şi la opt misiuni economice. Cel mai important aspect însă este faptul că pentru anul viitor ne-am propus mai mult", a afirmat Daniel Cadariu, la deschiderea Târgului IMM-urilor - ediţia 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz

pixel