Românii circulă cu trotinetele închiriate pe riscul lor. Zero controale, zero răspundere
Un accident provocat de o...
Este o creștere de scurtă durată sau trendul ascendent se va menține în continuare? Este una dintre întrebările care nu au un răspuns ferm. Pentru că piața este extrem de sensibilă la ce se întâmplă în lume. Iar acum sunt suficiente elemente care să împingă prețul arului negru ba în sus, ba în jos. Cu o schimbare de tendință extrem de rapidă și cu salturi uneori absolut inexplicabile.
Săptămâna trecută, spre exemplu, prețul petrolului, Brent și WTI, a scăzut câteva zile la rând. Brent a pierdut 7,7% în șase sesiuni consecutive, WTI, mai mult de 10% în același interval. Atunci, vinovată a fost China, unde indicii economici nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, dar și temerile că pandemia de coronavirus ar putea reveni în forță.
Acum, vinovată este tot China care, pe de o parte a reușit să oprească răspândirea tulpinii delta a coronavirusului, ceea ce a readus optimismul printre jucătorii de pe piața petrolului. A mai fost o cauză care a modificat mersul pieței: dolarul s-a depreciat ceea ce face ca mărfurile tranzacționate în moneda americană să fie mai atractive pentru achiziții.
Citește și Așa da, fond de investiții! A câștigat 98 MILIARDE euro în șase luni
Analiștii atrag atenția că piața putea fi influențată și de declarațiile unuia dintre responsabilii Rezervei Federale a SUA - șeful FED din Dallas, Robert Kaplan, care avertizase că o înrăutățire a situației epidemiologice ar putea afecta negativ previziunile economice. Între timp, Kaplan s-a răzgândit, astfel că, după optimismul a revenit pe piețe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un accident provocat de o...
Circulația pe Podul Prieteniei,...
Prețurile globale ale...
Donald Trump a semnat legea...
România se apropie periculos de...
Bursa închide pe minus vineri,...
Sistemul RO e-Transport a...
Andrei Badalov, în vârstă de 62...
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...
Românii pot investi din nou în...
Ministerul Finanțelor anunță...
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Nutella s-ar putea scumpi...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...