Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Partidul Comunist și Consiliul de Stat chinez au publicat miercuri seara un document în presa de stat care detaliază o listă de măsuri menite să facă întreprinderile private "mai mari, mai bune și mai puternice".
"Economia privată este o nouă forță de promovare a modernizării în stil chinezesc, o bază importantă pentru o dezvoltare de înaltă calitate și o forță importantă pentru promovarea dezvoltării Chinei ca putere modernă socialistă", se arată în document.
Măsurile includ promisiuni de eliminare a barierelor accesului pe piață pentru firmele private, de "implementare completă" a unui sistem de concurență loială și de consolidare a aplicării legilor antimonopol.
"Privind în viitor, factorii de decizie politică trebuie să dubleze eforturile pe două fronturi: să trimită semnale mai puternice către companiile private și să facă redresarea mai puternică și mai durabilă." a scris Larry Hu, economist șef pentru China la Macquarie Group, într-o notă de cercetare, arată CNN.
În decembrie, Beijingul a declarat că va face tot ce îi stă în putință în 2023 pentru a-și salva economia afectată de criza Covid prin stimularea consumului și relaxarea controlului asupra industriei private, inclusiv asupra sectoarelor tehnologice și imobiliare aflate în dificultate.
Această promisiune a marcat o schimbare majoră față de efortul de ani de zile al liderului Xi Jinping de a ține în frâu întreprinderile private, care erau percepute ca fiind prea puternice și dezordonate.
Sprijinul lor este acum crucial în condițiile în care China se străduiește să își revigoreze economia aflată în dificultate. Luni, datele oficiale au arătat că creșterea economică a continuat să piardă din avânt în lunile aprilie-iunie, ceea ce a determinat economiștii să ceară de urgență mai multe stimulente din partea Beijingului.
Șomajul în rândul tinerilor chinezi a atins un alt nivel record. Rata șomajului pentru persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani a ajuns la 21,3% luna trecută, depășind recordul anterior de 20,8% stabilit în luna mai.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...