Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Banca Populară a Chinei (PBOC) a redus dobânda de bază pentru împrumuturile anuale de la 3,55%, la 3,45%, scrie BBC.
Redresarea țării de după pandemia de Covid-19 a fost afectată de o criză imobiliară, de scăderea exporturilor și de cheltuielile slabe ale consumatorilor.
Banca Populară Chineză a redus ultima dată rata ranuală - pe care se bazează majoritatea împrumuturilor pentru gospodării și întreprinderi din China - în iunie.
Jun Bei Liu de la Tribeca Investment Partners a declarat pentru că este puțin probabil ca această măsură să aibă un impact major, dar indică angajamentul guvernului chinez de a revigora economia.
"Vom avea nevoie de un pachet de stimuli mai mare pentru a stimula încrederea și, la rândul său, pentru a impulsiona consumul și creșterea economică. Fără acesta, economia riscă să se clatine în deflație, care va fi mai greu de relansat", a adăugat ea.
Economiștii se așteptau, de asemenea, ca banca să scadă rata de bază pentru împrumuturile pe cinci ani, la care sunt ancorate creditele ipotecare din țară. Totuși, aceasta a rămas neschimbată la 4,2%.
"Ar putea fi anunțate mai multe reduceri ale ratelor împreună cu cheltuielile guvernamentale, precum și măsuri specifice pentru a ajuta piața imobiliară", a declarat Catherine Yeung, director de investiții la Fidelity International.
Economia Chinei s-a străduit să depășească mai multe probleme majore în urma pandemiei, lucru care a dus la dificultăți în economiile din mai multe părți a lumii.
Săptămâna trecută, problemele grave de pe piața imobiliară chineză au fost evidențiate atunci când gigantul imobiliar Evergrande, afectat de criză, a cerut protecția legii falimentului în SUA.
Indicele oficial al prețurilor de consum, o măsură a inflației, a scăzut luna trecută cu 0,3% față de anul precedent.
Între timp, cifrele oficiale au arătat că importurile și exporturile Chinei au scăzut brusc în iulie, în condițiile în care cererea globală mai slabă a amenințat perspectivele de redresare a țării.
De asemenea, Beijingul a încetat să mai publice cifrele privind șomajul în rândul tinerilor, care erau considerate de unii ca fiind un indiciu cheie al încetinirii creșterii economice a țării.
În iunie, rata șomajului în China pentru persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani din zonele urbane a atins un nivel record de peste 20%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...