BNR dezvăluie: Așa arată portretul perfect al unei afaceri de succes în România!
Un studiu publicat de Banca...
Economia Chinei a crescut cu o rată anuală de 4,8% în primul trimestru, mai puternică decât se anticipa, potrivit datelor oficiale publicate luni, însă amenințarea unei încetiniri brutale în lunile următoare planează, în condițiile în care restricțiile sanitare impuse de reaprinderea focarelor de COVID-19, și războiul din Ucraina apasă asupra economiei.
Analiștii intervievați de Reuters se așteptau la o creștere medie de 4,4% a Produsului Intern Brut (PIB) al Chinei comparativ cu primele trei luni din 2021, după o creștere de 4,0% în perioada octombrie-decembrie. La nivel trimestrial, economia Chinei a crescut cu 1,3%, față de un consens de +0,6%, după ce în ultimul trimestru din 2021 a afișat un progres de 1,5%.
Riscurile globale generate de războiul din Ucraina, carantinările repetate pentru a opri un nou val al epidemiei de coronavirus și o piață a muncii slabă apasă asupra celei de-a doua economii mondiale, până la punctul în care unii analiști avertizează asupra riscului de recesiune.
Potrivit datelor oficiale separate publicate luni, vânzările cu amănuntul au scăzut cu 3,5% luna trecută, ca urmare a restricțiilor sanitare impuse în întreaga țară. Consensul a fost de -1,6%, după o creștere de 6,7% în ianuarie-februarie.
Deși a depășit așteptările (+4,5%) cu o creștere anuală de 5,0% în martie, producția industrială a încetinit. Acesta crescuse cu 7,5% în primele două luni ale anului. Analiștii se așteaptă la indicatori sumbri în aprilie, în principal din cauza restricțiilor impuse la Shanghai, centrul comercial al țării.
Citește și Alertă Covid-19. Shanghai în LOCKDOWN. Au fost raportate primele decese
Între timp, China a raportat luni trei decese asociate COVID-19 la Shanghai, primele anunţate în mod oficial după decretarea unui nou lockdown la sfârşitul lunii martie în capitala economică a acestei ţări. China, care continuă să respecte strategia sa "zero COVID", a înregistrat până în prezent doar 4.641 de decese asociate noului coronavirus, descoperit iniţial pe teritoriul său la sfârşitul anului 2019.
Într-un comunicat difuzat pe reţelele de socializare, Primăria din Shanghai a precizat că cele trei decese au fost înregistrate la persoane în vârstă care prezentau comorbidităţi. Precedentele două decese anunţate de China au fost raportate la jumătatea lunii martie în provincia Jilin din nord-estul ţării, frontalieră cu Coreea de Nord.
Shanghai reprezintă zona afectată de cea mai gravă epidemie virală din China de la începutul pandemiei de coronavirus, raportând zeci de mii de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi. Cei 25 de milioane de locuitori ai acestui oraş au fost plasaţi într-un lockdown strict de la sfârşitul lunii martie, iar mulţi dintre ei se plâng, printre alte neplăceri, de probleme majore în ceea ce priveşte aprovizionarea cu bunuri de primă necesitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Ministerul Dezvoltării,...
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...