China vrea cooperare extinsă cu Europa Centrală şi de Est
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Un oficial chinez a declarat marţi că Beijingul vrea să îşi extindă cooperarea cu ţările din Europa Centrală şi de Est, unde finanţează deja lucrări de infrastructură şi alte proiecte, în cadrul unei strategiei mai ample destinate creşterii influenţei sale globale, informează AP. 

Un summit al miniştrilor Transporturilor din China şi 16 state din Europa Centrală şi de Est precum şi un forum al primarilor capitalelor din ţările care participă în mecanismul de cooperare China-CEE au început marţi la Belgrad. 

Ministrul chinez al Transporturilor, Li Xiaopeng, a apreciat la acest summit că deşi actuala situaţie internaţională este una complexă iar factorii de incertitudine s-au înmulţit, "China este dispusă şi pregătită să extindă şi mai mult cooperarea bazată pe avantajele complementare". 

Mecanismul de cooperare China-CEE face parte dintr-o strategie mai amplă a Chinei denumită "Noul drum al mătăsii", destinată creşterii influenţei gigantului asiatic în Europa şi alte părţi ale lumii prin investiţii şi relaţii economice mai strânse. Însă eforturile de investiţii ale Chinei au generat îngrijorări în Uniunea Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel