China vrea să dea lovitura cu o dronă de excepție

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Dronă / FOTO: Freepik
Dronă / FOTO: Freepik
Drona are un design inovator și este ușor de manevrat.

Compania chineză Zero Zero Robotics a dezvăluit V-Copter Falcon Mini, o dronă ușoară de 250 de grame, destinată să concureze cu mărci precum DJI. Echipat cu o cameră 4K stabilizată și o autonomie de zbor de 34 de minute, Falcon Mini este destinat pasionaților de fotografie aeriană, începători și profesioniști.

Falcon Mini cântărește cât un măr mai măricel. Acest nou model este extrem de rapid, conceput pentru a se impune piața dronelor destinate publicului larg, conform Interesting Engineering.

Falcon Mini evită reglementările care se aplică dronelor mai grele, ceea ce îl face foarte atractiv pentru noii utilizatori. Spre deosebire de majoritatea dronelor de consum care folosesc patru rotoare, Falcon Mini adoptă un design în formă de V, echipat cu două elice. 

Odată lansată, rotoarele se înclină în jos, oferind o aerodinamică îmbunătățită și o accelerație mai rapidă. De asemenea, aceste rotoare pot înclina în direcția opusă pentru a efectua viraje strânse și manevre precise. Potrivit Zero Zero Robotics, acest design oferă "agilitate inegalabilă".

Performanță de top cu motoare de înaltă calitate

Un alt punct forte al Falcon Mini îl reprezintă motoarele electrice de tip servomotor, care permit un control precis al vitezei, al unghiului și puterii. Aceste motoare sunt fabricate din oțel de înaltă rezistență și pot funcționa un milion de cicluri fără defecțiuni majore. Relativ silențioase, ele oferă o autonomie de zbor de până la 34 de minute.

Falcon Mini dispune de o cameră 4K stabilizată pe trei axe și o funcționalitate de ajustare a unghiurilor în timp real, la o precizie de 0,01 grade, pentru a capta imagini cât mai fluide. Pentru a demonstra stabilitatea modelului, compania a realizat o demonstrație în care o monedă rămâne echilibrată pe marginea fuselajului dronei în timpul zborului.

Funcții suplimentare pentru filme creative

Zero Zero Robotics a prezentat și un nou accesoriu: Reverse Flight Kit, care permite dronei să zboare invers și să efectueze rotații în sens invers. Acesta reprezintă un plus important pentru realizarea de filme creative. Fondată în 2014, compania Zero Zero Robotics pare să-și continue drumul, producând drone cu camere tot mai sofisticate și o autonomie îmbunătățită.

Prețul și disponibilitatea noului Falcon Mini nu au fost încă anunțate, dar cei interesați pot deja să se înscrie pe site-ul oficial V-Copter pentru a primi informații exclusive despre produs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Știrile dimineții / sursa foto: Freepik.com
Navă cargo / Foto: Freepik
Bursa de valori
Fum alb care anunță că un nou papă a fost ales de conclav

Habemus papam! A ieșit fum alb din hornul Capelei Sixtine

Vestea bună a zilei vine de la Vatican unde pe hornul...

Tribunal
Banca Naționala a României
Ministerul Finanțelor
Marcel Boloș / Foto: gov.ro
Arme / Foto: Freepik
Nicolae Giugea este noul șef al Casei Naționalede Pensii
Carrefour Baneasa, închis de ANPC / Foto: Crișan Andreescu
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik
Donald Trump
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
Se impune o revizuire profundă / FOTO:Freepik
Euro-dolar / FOTO: Freepik
Dan Șucu, președintele Concordia
Ucraina. Foto: Freepik.com
Banca Norvegiei / FOTO: Wikipedia

Banca centrală a Norvegiei menține rata dobânzii la 4,5%

Norvegia, în contrast cu restul Occidentului.

Stație de transformare
Submarin

Compania Hyundai va dezvolta un nou submarin

Transferurile de tehnologie din anii ’80 au deschis...

Freepik.com
Robor
Foto: Freepik.com
Bursa / Foto: Freepik
Bani / FOTO: Freepik
Butoaie cu petrol / Foto: Freepik

pixel