Curs valutar BNR: Leul are o evoluţie oscilantă iar aurul atinge un preţ record
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Dozele de vaccin produse de companiile Sinovac Biotech şi Sinopharm se numără printre cele mai avansate proiecte din lume şi au suscitat mari aşteptări în China.
Vizitatorii s-au adunat luni la Beijing în jurul standurilor unde au fost expuse vaccinurile cu ocazia unui târg comercial. Intrate în faza a treia de testare pe oameni, aceste vaccinuri nu au fost încă comercializate. Producătorii lor speră însă să primească undă verde de la autorităţi pentru a fi lansate pe piaţă până la sfârşitul anului 2020.
COVID-19 la copii! Medicii italieni au DESCOPERIT cauza. Explicații
Un oficial Sinovac a declarat pentru AFP că această companie a "terminat deja construcţia unei fabrici" capabile să producă 300 de milioane de doze pe an.
China se află în vizorul mai multor ţări occidentale, în principal Statele Unite, care îi reproşează că a reacţionat prea târziu după apariţia noului coronavirus în oraşul chinez Wuhan (centru), în decembrie 2019.
Dezvoltarea în China a unuia sau mai multor vaccinuri împotriva COVID-19 ar permite Beijingului să contracareze această imagine proastă, în condiţiile în care epidemia a lovit puternic economia mondială de la începutul anului.
Preşedintele Xi Jinping a cerut ca un potenţial vaccin dezvoltat în China să devină un "bun public global".
Dozele prezentate la Beijing se numără printre cele aproape 10 vaccinuri din întreaga lume care au intrat în faza 3 a studiilor clinice pe oameni, iar acesta este ultimul pas înainte de o posibilă comercializare.
Compania Sinopharm afirmă că se aşteaptă ca vaccinul său să protejeze împotriva virusului între unu până la trei ani.
Cele două doze necesare imunizării ar trebui, de asemenea, să coste în total mai puţin de 1.000 de yuani (124 de euro), potrivit preşedintelui companiei, citat de ziarul chinez Global Times.
Un alt vaccin chinez, dezvoltat în colaborare cu oameni de ştiinţă din cadrul armatei, va permite imunizarea împotriva eventualelor mutaţii ale noului coronavirus, a afirmat luni agenţia de ştiri oficială Xinhua.
Studiile clinice nu au fost finalizate pentru niciun vaccin la nivel mondial, deşi cel puţin 5,7 miliarde de doze au fost deja pre-comandate de la diferiţi producători.
Cu toate acestea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că imunizarea la scară largă împotriva COVID-19 poate să nu aibă loc până la mijlocul anului 2021.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...