Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Într-un interviu acordat Bloomberg Television, la câteva zile după ce BCE a anunţat că şi-a modificat ţinta de inflaţie la 2%, Lagarde a spus că reuniunea din 22 iulie a Consiliului guvernatorilor BCE, care până acum nu anunţa nimic special, va avea "câteva modificări şi variaţii interesante".
"Va fi o reuniune importantă. Având în vedere că trebuie să ne demonstrăm angajamentul, orientarea viitoare va fi revizuită cu siguranţă", a spus duminică Christine Lagarde, la finalul reuniunii miniştrilor de Finanţe din G20.
Săptămâna trecută, după o procedură de revizuire strategică de 18 luni, Banca Centrală Europeană a anunţat modificarea ţintei sale de inflaţie la 2% pe termen mediu, renunţând la precedenta formulare potrivit căreia BCE miza pe o ţintă de inflaţie "mai mică dar apropiată de 2%", care a creat impresia că instituţia de la Frankfurt este mai preocupată de o creştere a preţurilor peste ţinta sa decât de una mai mică.
Cubanezii au ieșit în stradă, revoluționarii chemați să riposteze VIDEO
Lagarde a mai spus că se aşteaptă ca actualul program de achiziţii de obligaţiuni al BCE, în valoare de 1.850 miliarde de euro, să se deruleze "cel puţin" până în luna martie 2022. În plus, acest program ar putea fi urmat de o "tranziţie spre un nou format", a spus Lagarde, fără a oferi alte detalii.
Cu toate acestea, preşedintele BCE a apreciat că nu este nevoie să se discute despre momentul în care vor fi retrase stimulentele, deoarece este doar "prudent optimistă" cu privire la relansarea economiei, în condiţiile în care tulpina delta a coronavirusului reprezintă o ameninţare la reluarea vieţii normale. Chiar dacă inflaţia va creşte în acest an, BCE se aşteaptă ca acest trend să fie unul temporar.
"Trebuie să fim foarte flexibili şi să nu începem să creăm aşteptări că acest exit va avea loc în următoarele săptămâni sau luni", a spus Lagarde.
În interviul acordat Bloomberg Television, preşedintele BCE a vorbit şi despre perspectivele unui euro digital. Potrivit lui Lagarde, este posibil ca actualul Consiliu al guvernatorilor să convină săptămâna viitoare să treacă la o "fază exploratorie" cu privire la o monedă digitală emisă de banca centrală. Aceasta ar însemna mai mulţi ani de analize înainte să fie luată decizia de a implementa un euro digital.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...