Producţia de ţiţei a României continuă să scadă
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Fondul european de 750 miliarde euro "ar trebui să devină operaţional fără întârziere", a spus Christine Lagarde, într-un discurs susţinut în Parlamentul European.
Preşedintele BCE a îndemnat de asemenea statele membre UE să îşi finalizeze planurile de relansare în următoarele săptămâni. În prezent, guvernele statelor membre poartă discuţii cu Comisia Europeană cu privire la modul în care vor fi cheltuiţi banii din fondul comun, iar unele planuri trimise până acum Bruxelles-ului au fost considerate neadecvate. Conform calendarului convenit, planurile naţionale trebuie trimise Comisiei până la finele lunii aprilie, iar fondurile vor începe să fie distribuite la vară.
Economia zonei euro este în urma economiei americane din cauza întârzierilor înregistrate în campania de vaccinare, iar lucrurile au fost agravate de suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca în mai multe state membre.
Comentariile lui Christine Lagarde vin la scurt timp după ce Peter Kazimir, reprezentantul Slovaciei în consiliul guvernatorilor BCE, şi-a exprimat şi el unele îngrijorări cu privire la faptul că UE introduce stimulentele sale fiscale într-un ritm mult prea lent comparativ cu SUA. De asemenea, Isabel Schnabel, membru în boardul executiv al BCE, a avertizat la rândul ei că "nu ne putem permite întârzieri" în distribuirea fondurilor de la UE.
Comparativ, în SUA, pachetul de stimulare al preşedintelui Biden, în valoare totală de 1.900 miliarde de dolari, a fost adoptat definitiv săptămâna trecută în Congres. Americanii au început să primească în weekend-ul care a trecut primele cecuri şi viramente în valoare de 1.400 de dolari/persoană prevăzute în pachetul de stimulare de 1.900 miliarde de dolari ratificat joi de preşedintele Joe Biden.
Numărul exact al beneficiarilor nu a fost specificat, dar suma totală ar putea ajunge la aproximativ 400 de miliarde de dolari.
Milioane de americani, ale căror venituri anuale sunt mai mici de 75.000 de dolari/persoană sau 150.000 de dolari/cuplu căsătorit, vor primi un cec în valoare de 1.400 de dolari, fie adult sau copil. Valoarea ajutorului financiar va scădea treptat până la venituri de 80.000 de dolari/persoană şi 160.000 de dolari/cuplu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...