Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
"Trebuie sa-i oprim! PSD vrea să respingă OUG 1/2020 în Parlament! De ce? Simplu. Prin această ordonanță le-am înghețat salariile și sunt disperați. Nu-i interesează stabilitea economică a României, este vorba doar despre buzunarul lor! Vor salarii mai mari cu orice preț. Credeți că le merita? Al doilea motiv este OUG114/2018. Vor să resusciteze ordonanța care a destabilizat economia României în 2019. Ordonanță care a alungat investitorii, a distrus sectoare întregi din economie, a amânat vânzarea licențelor 5G", a scris, vineri, ministrul demis al Finanțelor Florin Cîțu, într-o postare pe Facebook.
Joi, Comisia economică și comisia de buget din Senat, controlate numeric de PSD, au respins OUG 1/2020 prin care guvernul Orban a modificat celebra OUG 114/2018. Cele două comisii au adoptat recent și trimis către plenul Senatului un Raport comun de admitere a proiectului de lege pentru respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului 1/2020.
Ministrul demis al Finanțelor mai spune că "trebuie să ajungem la anticipate pentru a schimba majoritatea parlamentară, altfel gruparea toxică numită PSD va distruge România".
Florin Cîțu nu se duce la Comisia economică. Cum explică
În ceea ce privește motivele din spatele eliminării taxei pe activele bancare, impusă prin OUG 114/2018, în condițiile în care băncile au profituri de sute de milioane de euro anual, Florin Cîțu a spus că aceasta "nu aducea bani la buget și a omorât creditarea".
"Pentru că nu aducea bani la buget și a omorât creditarea. Impozitul din profitul bancar a crescut și era și mai mare fără această taxă suplimentară. Fară această taxă vom aduce mai mulți bani la buget și mai multe persoane fizice și juridice vor avea acces la creditare", a răspuns ministrul demis al Finanțelor la o întrebare la postarea sa.
Băncile de pe piaţa românească au plătit 378,8 mil. lei în contul taxei pe active în primul semestru (S1) din 2019, sub nivelul estimat, în timp ce din impozitarea profiturilor instituţiilor de credit au ajuns la buget aproape 1,25 mld. lei, potrivit datelor transmise de ANAF.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...