Trei declarații fiscale obligatorii trebuie transmise până la finalul lunii
Contribuabilii trebuie să...
Banca Naţionala a Elveţiei (SNB) a raportat luni pierderi de 13,20 miliarde de franci (15,14 de miliarde de dolari) în perioada aprilie-iunie 2023, după ce majorările de dobânzi adoptate de alte bănci centrale au redus valoarea portofoliilor sale de obligaţiuni, informează Reuters.
În trimestrul al doilea, Banca Naţionala a Elveţiei a pierdut 8,08 miliarde de franci de pe urma poziţiilor sale valutare de 742 de miliarde de franci, odată cu scăderea preţurilor obligaţiunilor pe măsură ce investitorii s-au temut de noi majorări de dobânzi din partea Rezervei Federale americane, Băncii Centrale Europene şi altor bănci centrale. De asemenea, Banca Naţionala a Elveţiei a pierdut 3,14 miliarde de franci de pe urma deţinerilor de aur în trimestrul al doilea, după ce preţurile mai mici au redus valoarea celor 1.040 de tone de aur pe care le deţine.
Pierderile de 13,20 miliarde de franci (15,14 de miliarde de dolari) în perioada aprilie-iunie 2023, contrastează cu profitul de 26,9 miliarde de franci din primele trei luni ale anului, ceea ce reduce profitul generat de SNB în prima jumătate a anului până la 13,7 miliarde de franci.
Din punct de vedere legal, SNB are statutul unei corporaţii în care majoritatea acţiunilor sunt deţinute de Guvernul federal elveţian şi cele 26 de cantoane. Există, de asemenea, aproximativ 2.000 de investitori privaţi care primesc dividende dar care beneficiază de drepturi de vot extrem de limitate. În 2022, Banca Naţionala a Elveţiei (SNB) a înregistrat pierderi de 132,5 miliarde de franci (141,54 de miliarde de dolari), cele mai mari din istoria de 115 ani a SNB, după un profit de 26,3 miliarde franci în 2021.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contribuabilii trebuie să...
Comisia de muncă din Senat...
Senatul dezbate un proiect de...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Analistul economic Cristian...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...