Cinci mari bănci, amendate de Comisia Europeană
Autor: Matei Ion | 02 dec 2021 / 19:52
Comisia Europeana respinge acuzațiile
Comisia Europeana respinge acuzațiile
UBS, Barclays, RBS, HSBC și Credit Suisse au fost amendate cu un total combinat de 344 de milioane de euro (390 de milioane de dolari), a anunțat joi Comisia Europeană într-un comunicat citat de CNBC.

Investigația a arătat că traderii de valută din aceste cinci bănci au discutat informații sensibile și planuri de tranzacționare. Aceștia își coordonau ocazional planurile de tranzacționare prin intermediul unei camere de discuții profesionale online numită Sterling Lads, a precizat comisia.

Amenzile aplicate de patru dintre bănci - UBS, Barclays, RBS și HSBC - au fost reduse cu 10%, deoarece acestea și-au recunoscut participarea la cartel.

Citește și: Banca Angliei, AVERTISMENT: O să dispară din economia țării

Credit Suisse nu a beneficiat de această reducere, deoarece nu a cooperat cu autoritățile, a precizat Comisia. Cu toate acestea, amenda sa a fost redusă cu 4% pentru a reflecta faptul că banca nu a fost responsabilă pentru toate aspectele cazului.

G Ad:

În cele din urmă, UBS nu trebuie să plătească nicio amendă, deoarece banca a primit "imunitate totală" pentru că a dezvăluit existența cartelului.

"Deciziile noastre privind cartelurile de a amenda UBS, Barclays, RBS, HSBC și Credit Suisse transmit un mesaj clar că Comisia rămâne hotărâtă să asigure un sector financiar solid și competitiv, care este esențial pentru investiții și creștere", a declarat Margrethe Vestager, șefa autorității europene în domeniul concurenței, într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Bitdefender avertizează asupra unui atac mai puțin obișnuit

Bitdefender avertizează asupra unui nou val de atacuri,...

Deutsche Bank, cel mai bun profit anual din ultimii 10 ani

Deutsche Bank a obținut cel mai bun profit anual din...

Internetul nord-coreean, închis complet. Care ar fi motivul

Internetul din Coreea de Nord pare să fi fost afectat de...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro