Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Pentru că în spatele brandului o descoperim pe Alexia Aubert, o parizienă de 41 de ani, cu păr negru și chip delicat, care a împrumutat numele de familie al bunicului ei pentru a-și lansa colecția de pantofi pentru bărbați în 2014. „Mi-am dorit un design simplu, un pantof făcut dintr-o singură bucată de piele care să nu fie nici derby, nici mocasin, ci un produs care se remarcă în mulțime, rafinat și ușor de purtat”, spune Alexia Aubert pentru cotidianul Le Figaro.
Pentru primele mele modele, a continuat ea, ”am inventat așadar o construcție anume, prin crearea unui pliu în partea superioară când se strânge șiretul”. De atunci, designerul a dezvoltat alte stiluri, precum mocasini și sandale de pescari din rafie țesută.
De la Maurice Arnoult la Pierre Hardy
În adolescență, franțuzoaica își golea pușculița pentru a se răsfăța cu balerini ascuțiți de la Marc Jacobs și tocuri de la Alaïa. Deși tatăl ei, patronul unei agenții de publicitate, și mama ei, casnică, nu s-au arătat prea entuziasmați de ideea au fiicei lor de a se aventura pe zona de în încălțăminte. Dar Alexia era ferm hotărâtă.
„Am urmat o școală de arte aplicate din Paris înainte de a intra la Lycée d'Alembert, unde am învățat ce înseamnă această meserie”. Astfel, a descoperit anatomia unui pantof, întăriturile, arcadelele, iar în 2000 a devenit ucenic la Maurice Arnoult, unul dintre ultimii maeștri cizmari din Belleville, care a murit în 2010, la vârsta de 102 ani. „El a oferit pregătire în schimbul unor mici servicii prestate, învățându-ne cum să facem un pantof folosind tehnicile de dinainte de război. Mi-a luat o lună să fac o singură pereche!”
Trei ani mai târziu, a obținut primul loc de muncă la Christian Louboutin. Apoi, s-a alăturat brandului lui Pierre Hardy, idolul ei. „Cu el am descoperit lumea pantofilor pentru bărbați. După doi ani, m-am mutat la Oscar de la Renta din New York și, ulterior, consultant independent la Paris”.
„Am ales numele de origine rusă dar franțuzit al bunicului meu, care a murit acum 30 de ani. Un om de o mare inteligență și eleganță, întotdeauna îmbrăcat cu țesături de calitate și croi în stil sartorial. Acum îi spun numele în fiecare zi!”.
„Pantofii mei sunt purtați la fel de mult de japonezi, de francezi și de comunitatea afro-americană. În general, de bărbații conștienți de trupul lor și care preferă o haină frumoasă decât un logo”. Iar anul trecut a cucerit piața cu mocasinul Jacques leopard. ”Mulți bărbați desenează pentru femei. Eu, in schimb, creez pentru bărbați și îmi place să ii duc acolo unde nu au fost niciodată”, spune Alexia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...