María Ángeles Duran declară, cu un certificat de proprietate, că Soarele îi aparține. Motiv pentu care cere să fie plătită pentru energia pe care iradiază steaua.
Femeia este posesoarea unui certificat conform căruia este proprietara Soarelui încă din 2010. Proprietara Soarelui a spus că în SUA există o lege care interzice statelor individuale să se autoproclame proprietarii legitimi ai planetelor, dar acest lucru nu este interzis unui cetățean privat normal.
Astfel, prin lege, ea a considerat de cuviință să se autoproclame proprietar al stelei noastre. María Ángeles vrea să fie plătită pentru energia pe care o radiază soarele în fiecare zi, însă nu obținerea banilor pentru uz propriu este dorința ei ci să doneze 50% din câștiguri autorităților fiscale, 40% pentru cercetare și 10 % oamenilor săraci.
A încercat să vândă soarele pe eBay
I-a venit ideea de a pune Soarele la vânzare pe celebrul site de licitații eBay. Cu toate că a primit oferte, tehnicienii site-ului au șters anunțul Mariei Angeles Duran, pentru că ar fi putut deveni cea mai mare escrocherie.
Aceștia au precizat că reglementarea site-ului prevede că poți vinde doar lucruri reale, însă femeia a depus plângere împotriva eBay. Aceasta susține că deține steaua după ce a înregistrat-o pe numele ei în Vigo, Spania, unde primise deja 600 de „comenzi”, și spune că soarele este real și perfect vizibil, iar eliminarea anunțului ei a făcut-o să piardă mii de dolari, potrivit B1TV.
MISTERUL din Univers! Oamenii de știință RIDICĂ din umeri! Habar nu au
Aurul este unul dintre elementele chimice foarte abundente în Univers, iar fizicienii recunosc că nu ştiu de unde provine acest metal preţios, transmite Live Science, ce prezintă un studiu, realizat la Universitatea din Hertfordshire, în Marea Britanie și care ajunge la concluzia că presupusa origine a aurului - coliziunile dintre stele neutronice - nu poate explica abundenţa acestui metal.
Aurul este un element chimic, adică nu se poate forma în urma unor reacţii chimice obişnuite. Pentru a obţine un atom de aur este nevoie de lipirea laolaltă a 79 de protoni şi 118 neutroni pentru a forma un singur nucleu atomic. Un astfel de element necesită o reacţie de fuziune nucleară foarte intensă, ce nu se produs suficient de frecvent, cel puţin în partea noastră de cosmos, pentru a explica de ce există atât de mult aur pe Pământ dar şi pe alte corpuri ale Sistemului Solar.
Coliziunile dintre stele neutronice produc aur prin ciocnirea protonilor şi neutronilor laolaltă în nuclei atomici, dar raportat la abundenţa aurului în Univers ele sunt prea rare pentru a fi singura explicaţie validă. Pe de altă parte, nici fenomenele de tip supernovă nu pot explica abundenţa aurului în Univers pentru că stelele suficient de masive pentru a fuziona aur din elemente cu masă mai mică înainte de a intra în stadiul de supernovă sunt foarte puţine, iar în cele mai multe cazuri, aurul astfel obţinut se pierde definitiv când, după etapa de supernovă, steaua muribundă devine gaură neagră, după cum explică Chiaki Kobayashi, astrofizician la Universitatea din Hertfordshire, coordonatoarea noului studiu.
Există însă un tip special şi foarte rar de supernove, aşa-numitele "supernove magneto-rotative", care sunt, conform lui Kobayashi nişte supernove ce se rotesc extrem de rapid. În cadrul unei supernove magneto-rotative, o stea muribună se roteşte atât de rapid şi este apăsată de nişte câmpuri magnetice atât de puternice, încât în momentul exploziei se întoarce pe dos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...