Cioloş spune ce ar trebui făcut ÎNAINTE despre schimbarea cotei UNICE: Pierdem forţă de muncă
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a declarat că înainte de discuţiile despre schimbarea sistemului de impozitare sunt de luat nişte decizii "urgente" pentru stabilizarea economiei.

"În momentul de faţă, problema nu e dacă rămânem cu sistemul de impozitare pe care-l avem acum, cu cota unică sau impozitare progresivă. Ar trebui să discutăm despre impozitarea muncii, pentru că, aici, noi avem un nivel de taxare foarte ridicat a muncii şi vedem că pierdem forţă de muncă şi pierdem forţă de muncă calificată, oameni care pleacă în afara ţării şi-şi caută acolo un loc de muncă şi ne e foarte greu să completăm locuri de muncă disponibile pe care le avem în România. Deci, eu cred că discuţia, acum, nu e dacă rămânem cu cotă unică sau (...) venim cu impozitare progresivă, ci sunt alte subiecte urgente", a declarat Cioloş, la Digi 24.

El a punctat că o astfel de discuţie se poate purta în situaţiile când se pregăteşte un proiect de guvernare într-un context economic şi social stabil pentru o perioadă de 4 ani de zile.

"Noi acum avem alte urgenţe de rezolvat şi nu ştiu dacă să pui în discuţie un astfel de subiect când vrei să faci un program de guvernare într-o săptămână sau în două săptămâni, dacă e o modalitate de a rezolva o astfel de problemă, pentru că asta merită o dezbatere mai aprofundată, dar, după ce ai stabilizat un pic economia. Şi, noi, acum, avem nişte decizii urgente de luat ca să putem stabiliza economia şi să dăm o direcţie economiei, înainte de a discuta, dacă-i schimbăm sistemul de impozitare", a declarat Dacian Cioloş. 

Citește și: Testare obligatorie pentru nevaccinați. Cîțu: Nu pe banii statului

Despre o guvernare PNL-PSD timp de şapte ani: O glumă

"Eu ştiu că nu-i place premierului Cîţu când spun că e o glumă. Asta e o glumă pentru mine, pentru că, în primul rând, e o problemă de compatibilitate, de viziune, cel puţin declarată. PNL îşi spune partid liberal. Nu prea e liberal, e mai degrabă un partid conservator. De altfel, ei fac parte dintr-o familie politică conservatoare. Dacă ne uităm la obiectivele pe care le are fiecare din cele două partide, sau devine PSD mai liberal sau devine PNL mai socialist ", a declarat Dacian Cioloş, sâmbătă, la Digi 24, întrebat cum vede "promisiunea" pe care şi-au făcut-o liberalii şi social-democraţii de a guverna România timp de şapte ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Cum cad românii victime ale fraudelor online. Raport Revolut

Revolut prezintă primul său raport global despre...

Google face o nouă investiție majoră într-un centru de date

Google a ales Olanda pentru noul său centru de date în...

Tranzacţie pe piaţa românească de software

Adnumus intermediază cu succes achiziția de către Eleco...

Comic Con Romexpo 2024. Explozia culturii "Pop&Geek"

Comic Con București 2024 a fost un eveniment dedicat...

Modificare a Codului Muncii, în Senat. Schimbările propuse

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Proiect pentru creşterea contribuţiei la Pilonul II

A fost depusă la Senat o propunere legislativă privind...

Cine se află în spatele mărcii de pantofi Jacques Solovière?

Jacques Soloviere. Un nume care te duce cu gândul la un...

Legea ANL a suferit schimbări majore

Legea ANL a fost recent modificată substanțial.

Ora adevărului pentru patru din cei Șapte Magnifici

Tesla, Meta, Microsoft și Alphabet își vor publica,...


pixel