Cîţu: Trebuie să oprim ACUM schimburile comerciale cu Rusia
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Florin Cîțu
Florin Cîțu
Liderul PNL, Florin Cîţu, a transmis un mesaj ferm referitor la schimburile ţării noastre cu Rusia. 

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, susţine că regimul actual al Rusiei, cu o economie funcţională, reprezintă "o ameninţare pentru toate ţările din regiune", de aceea este imperativă oprirea comerţului cu acest stat.

"Atât timp cât încă vom face comerţ cu Rusia, economia ei va fi bine. Actualul regim al Rusiei cu o economie funcţională este o ameninţare pentru toate ţările din regiune. Trebuie să oprim schimburile comerciale cu Rusia ACUM. Este imperativ pentru siguranţa noastră", a scris Cîţu, vineri, pe Facebook.

Cu o zi în urmă, acesta anunţa că va cere în coaliţia de guvernare susţinerea unui act normativ prin care să li se taie accesul firmelor ruseşti la fonduri europene şi la orice formă de finanţare din taxele românilor.

"Anul trecut am dat o ordonanţă de urgenţă prin care companiile din China au fost excluse de la contractele finanţate din fonduri europene. Voi cere în coaliţie un act normativ care să taie accesul firmelor ruseşti la fonduri europene şi orice altă formă de finanţare din taxele românilor. Nu trebuie să mai pierdem timpul. Trebuie acţionat urgent", transmitea Florin Cîţu.

 

Citeşte şi: Rubla rușilor s-a făcut praf! Concetățenii lui Putin devin tot mai săraci

 

Așa ceva nu și-a imaginat nimeni dintre cei care, ascunși prin buncăre sau prin birourile îndepărtate ale Kremlinului au pus la cale masacrul din Ucraina. Poate că, dacă realiza că în fața unei asemenea agresiuni, restul lumii va da dovadă de o unitate fără precedent, practic, Putin nu ar mai fi dat ordinul.  

Rubla s-a depreciat şi mai mult joi, atingând un nivel record faţă de dolar şi euro, după ce agenţiile de evaluare financiară Fitch şi Moody's au retrogradat cu şase trepte ratingul Rusiei, la categoria "junk" (nerecomandat pentru investiţii), spunând că sancţiunile occidentale sporesc incertitudinile privind capacitatea ţării de a-şi rambursa datoriile şi slăbesc economia, relatează agențiile de presă. 

Joi dimineaţa, moneda Rusiei a coborât până la un curs de 117,50 ruble pentru un dolar şi 124,10 ruble pentru un euro, depreciindu-se cu peste 10% faţă de dolar şi cu peste 7% faţă de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel