"Nu am discutat despre reducerea TVA la alimente. Oricum, în situaţii de criză, s-a demonstrat că, atunci când există aceste fluxuri, creşteri de preţuri, reducerea TVA a fost foarte repede absorbită în preţ şi efectul nu a fost pe măsura intenţiei iniţiale. Ca atare, de fiecare dată când analizăm măsurile financiare trebuie să analizăm şi care sunt efectele şi, în funcţie de aceasta, să luăm decizia", a spus Ciucă.
În altă ordine de idei, premierul a declarat că măsurători pe canalul Bâstroe şi braţul Chilia se vor face după ce vine aprobarea de la partea ucraineană şi ulterior echipele tehnice vor merge în teren.
"A fost o întâlnire tripartită între reprezentanţii Comisiei Europene, partea tehnică ucraineană şi partea tehnică a noastră, a României. A fost agreat un protocol pentru perioada imediat următoare. Din datele care ne-au fost raportate, urma ca în înţelegere deplină şi acord cu partea ucraineană şi cu reprezentanţii Comisiei, ca în perioada următoare să primim aprobare pentru executarea măsurătorilor pe braţul Chilia, pe partea ucraineană şi, ulterior, pe canalul Bâstroe. Astăzi, înainte să fi plecat de la Guvern, nu aveam date legate de această aprobare. Ca atare, în funcţie de momentul în care va veni această aprobare, echipele tehnice vor merge în teren. Dacă nu, se va discuta şi se va clarifica situaţia cu partea ucraineană", a precizat Nicolae Ciucă.
Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat luni, la Braşov, că în continuare aşteaptă acordul scris al părţii ucrainene pentru a putea finaliza măsurătorile de pe canalul Bâstroe, el menţionând totodată că, din informaţiile primite de la oficialii ţării vecine, lucrările efectuate inclusiv anul acesta ar fi fost unele de întreţinere, care nu au afectat semnificativ debitele Dunării.
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii informase, de asemenea, în data de 3 martie, că specialiştii români vor putea începe măsurătorile pe braţul Chilia şi canalul Bâstroe din data de 15 martie, conform celor convenite în cadrul primei întâlniri tehnice româno-ucrainene.
Citește și În Grecia, măsurile antiinflație, incapabile să oprească iureșul prețurilor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Plenul Consiliului Superior al...
Bursa de Valori București...
Președintele interimar Ilie...
Criză de forță de muncă în...
O mișcare anticipată de analiști.
Cursul valutar de joi, 17...
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...
Având în vedere încălzirea...
Curs BNR, joi, 17 aprilie.
Discuții mai clare datorită...
Magazinele marilor lanţuri de retail din România vor fi închise în prima zi...
Bill Gates a confirmat, încă o dată, că nu va lăsa...
Această instituție a devenit...
Pe fondul escaladării războiului comercial dintre Statele Unite și China, un...
Un miliardar turc vrea să aloce...
Tehnologia în cădere liberă: Nvidia și Nasdaq, printre...
Banca Naţională a României împlineşte joi 145 de ani.
Randamentele obligațiunilor din zona euro au urcat ușor...
Doar 31 de angajați din 250 au...
Un fenomen atent monitorizat de analiștii financiari.
Grupul industrial elvețian ABB a anunțat joi că...