CCR a respins sesizarea AUR privind primul pachet fiscal
Curtea Constituţională a României a respins, marţi,...
Astfel, în perioada 1 ianuarie - 31 mai 2025 comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 mai 2024, evoluţia activităţii de servicii de piaţă prestate populaţiei, pe serie brută, a fost generată de activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-16,6%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-7,2%). Creşteri au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+20,6%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+6,7%) şi activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+1,7%).
În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2025, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 9,6%, datorită majorărilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+12,5%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+4,9%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+3%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+2,6%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+1,5%).
Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2025, faţă de luna precedentă, a crescut cu 0,7%.
Faţă de mai 2024, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 3,6% mai mare, datorită creşterilor înregistrate la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+16,7%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+5,4%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+4,4%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+3%). Activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor au scăzut cu 21,9%.
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2025, a crescut cu 3,5%, comparativ cu luna mai 2024.
Potrivit INS, cifra de afaceri netă (exclusiv TVA) se calculează prin însumarea veniturilor facturate rezultate din vânzări de bunuri, vânzări de mărfuri, executarea de lucrări şi prestarea de servicii, mai puţin rabaturile, remizele şi alte reduceri acordate clienţilor. Nu sunt incluse în cifra de afaceri: valoarea ambalajelor restituite după livrare; accizele; subvenţiile primite de la autorităţile publice sau instituţii ale UE; vânzarea propriilor terenuri şi a activelor fixe; rabaturile, remizele şi alte reduceri acordate clienţilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Curtea Constituţională a României a respins, marţi,...
Comisia Europeană a trimis joi...
Economistul Adrian Negrescu...
Marți, 22 iulie 2025, ministrul...
Ministerul Finanțelor lansează...
România stabilește oficial...
După ce relația dintre Elon...
Afacerile din serviciile de...
Primăriile și consiliile...
Aproximativ 2.000 de...
Săptămâna aceasta este una...
Legea austerității aduce o schimbare radicală în...
Un fenomen rar și greu de...
Autoritatea Națională pentru...
Hidroelectrica, cel mai mare...
Ministrul Dezvoltării, Cseke...
Corpul Experților Contabili și...
Ministerul Finanţelor a...
Transportul costă. Mai ales acum, în 2025, când fiecare...
Administrația Națională de...
Interes german reînnoit pentru...
- Producția de țiței a României...
Premierul Chinei, Li Qiang, a...
Exporturile ruseşti de metale preţioase spre China...