Creşterea volumului total al cifrei de afaceri pe acest segment se datorează majorărilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+27,8%), la activităţile de întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+12,1%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+10,7%) şi la comerţul cu autovehicule (+9,1%).
Ei au cumpărat 80% din parcurile eoliene din România
Pe de altă parte, în primele 7 luni ale anului 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut ca serie brută cu 7,2%, faţă de perioada similară a anului 2018, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 6,6%.
În această perioadă, volumul cifrei de afaceri a crescut la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+40,4%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,0%), la comerţul cu autovehicule (+6,3%) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+5%).
Comparativ cu luna iunie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în iulie 2019 ca serie brută cu 1,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 4,4%.
Această creştere de 1,7% s-a datorat majorărilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+17,9%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+11,9%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+6,1%). Scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat la comerţul cu autovehicule (-3,7%).Pe de altă parte, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în iulie 2019 faţă de iulie 2018 atât ca serie brută, cu 5,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,2%, potrivit INS.
Această creştere de 5,3% a fost susţinută de activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+23,0%), de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+11,1%), de serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+8,5%) şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+0,1%). Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 15,1%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul financiar Adrian...
Premierul Marcel Ciolacu a...
Gigantul energetic rus Gazprom a anunţat sâmbătă că va...
Codul fiscal a trecut prin...
U.S. Air Force a confirmat...
Guvernul României urmează să...
Începând de astăzi, USB-C...
Banca Centrală Europeană ar putea să aştepte o perioadă...
Tesla valorează acum aproape cât toți ceilalți...
Prăbușirea Novo Nordisk a...
Cu doar câteva zile înainte de...
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, i-a cerut vineri...
Contractul urmează să fie...
Grupaj de ştiri.
De la 1 ianuarie 2025, la...
Leul s-a depreciat, vineri, în...
Bursa de Valori Bucureşti a început în creştere şedinţa...
PPC Energie, parte a Grupului...
Imagini neclare ale unor noi...
Masa monetară în sens larg a înregistrat la sfârșitul...
Indicii principali de pe Wall...
Grupaj de ştiri.