Companiile aeriene globale și-au crescut previziunile privind profitul industriei din acest an

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Avion / sursa: Freepik.com
Avion / sursa: Freepik.com
Companiile aeriene globale și-au majorat luni previziunile de profit pentru 2024 și au estimat venituri de aproape 1.000 de miliarde de dolari la nivelul întregii industrii. 

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) a declarat că se așteaptă ca industria mondială să genereze un profit de 30,5 miliarde de dolari în acest an, mai mare decât cel revizuit în creștere de 27,4 miliarde de dolari în 2023, relatează Reuters.

Această cifră vine la doar patru ani după ce industria s-a prăbușit înregistrând o pierdere de 140 de miliarde de dolari în 2020 ca urmare a pandemiei.

„Mediul este mai bun decât ne așteptam, în special în Asia”, a declarat directorul general Willie Walsh pentru Reuters, în marja unei reuniuni anuale a celor peste 300 de membri ai IATA, care reprezintă peste 80% din traficul aerian mondial.

Cu toate acestea, industria aeronautică a avertizat că abilitatea sa de a deservi o revenire puternică a cererii de călătorii este îngreunată de perturbarea lanțurilor de aprovizionare globale, inclusiv a livrărilor de flote.

Totodată, este de așteaptat ca cifra pentru transportul de marfă să scadă cu 17,5% în 2024, pe măsură ce piețele de transport de marfă revin la tipare normale după ce au cunoscut un boom în timpul pandemiei.

Pentru Asia, IATA a crescut previziunile privind profitul industriei pentru 2024 de peste trei ori, până la 2,2 miliarde de dolari, în ciuda unei redresări slabe a călătoriilor internaționale în China.

America de Nord, la 14,9 miliarde de dolari, rămâne cea mai profitabilă regiune, cu „cheltuieli de consum puternice în ciuda presiunii asupra costului vieții”, a declarat IATA.

IATA a precizat că liniile aeriene au fost afectate de probleme tehnice neprevăzute.

Surse din industrie au declarat vineri că Airbus, cel mai mare producător de avioane din lume, se confruntă la rândul său cu o nouă creștere a problemelor de aprovizionare, punând sub semnul întrebării planurile de producție pentru a doua jumătate a anului. Constructorul de avioane a declarat că își menține obiectivele de livrare pentru întregul an.

Rivalul Boeing produce mult mai puține avioane 737 MAX, cele mai bine vândute avioane ale sale, decât planificase inițial, după ce o ușă a acestui model s-a desprins în zbor în ianuarie, determinând autoritățile de reglementare din SUA să limiteze producția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Foto: Freepik.com
BNR: Indice ROBOR
Petrișor Peiu

Viktor Orban lansează programul "Prima casă" în Ungaria

Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.

ANAF
Sursa foto: Shutterstock
Sursă foto: Shutterstock
Grecia

Atenţionare de călătorie: Risc ridicat de incendii în Grecia

Avertizare pentru cei care şi-au programat călătorii în...

Dolari / FOTO: Freepik
Pexels.com
Ilie Bolojan / Foto: gov.ro
Programele AFM se suspendă
Adrian Negrescu
Guvernul are buzunarele goale / Ilustrație: DCBusiness
S-au schimbat regulile achizițiilor publice
London Metal Exchange
Lingouri de aur
Banca Națională a Poloniei
Oameni pe strada / Foto: Freepik
Ministerul Finanțelor

pixel