Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Exportatorii nu mai stabilesc prețul contractelor în dolari americani. În schimb, optează pentru renminbi. După cum precizează Reuters, ei se pregătesc pentru o reorientare comercială către Asia, America Latină și Africa pentru a-și reduce dependența de Statele Unite.
Anumite companii cer, de asemenea, schimburi valutare bilaterale folosind veniturile din export pentru a cumpăra produse locale și a le importa în China, continuă Reuters, citând declarația făcută în acest sens de Jacky Wang, un om de afaceri din Guangdong care vinde lămpi LED în America de Nord și Africa.
Fonduri speculative
În același timp fondurile speculative americane își sporesc investițiile în companii companii chineze listate în SUA. Este concluzia la care a ajuns Reuters după ce a anlizat o serie de date.
La rândul său, analistii Goldman Sachs au apreciat că expunerea fondurilor speculative americane la acțiunile chineze tranzacționate pe cea mai mare piață financiară din lume a atins cel mai ridicat nivel de la sfârșitul anului 2021.
Aproximativ 25% din fondurile de acțiuni americane pe termen lung dețineau o poziție lungă în cel puțin un ADR chinezesc (American Depository Receipts) la începutul trimestrului patru, a precizat banca de investiții.
Gigantul comerțului electronic JD.com a fost cel mai popular, atrăgând 47 de fonduri speculative și înregistrând o creștere netă de 26 de fonduri, crescându-și miza în al treilea trimestru.
Un raliu care a început brusc
JD.com a fost urmat de operatorul de centre de date GDS și de lanțul hotelier Atour Lifestyle Holdings ATAT.O, ceea ce, în opinia Reuters, reflectă optimismul investitorilor cu privire la o redresare a consumului și o cerere în creștere pentru inteligență artificială.
Revenirea rapidă a banilor de pe Wall Street în acțiuni chineze are loc pe fondul unei creșteri bruște a pieței bursiere la sfârșitul lunii septembrie, când China a anunțat o serie de promisiuni de redresare economică. Cu toate acestea, sentimentul s-a estompat rapid, pe măsură ce acțiunile s-au corectat trase în jos de îngrijorările privind majorarea taxelor vamale pentru produsele chinezești.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.
Eșec major pentru compania lui...