Curs valutar agitat: francul urcă puternic, dolarul bate leul! Aurul se ieftinește
Cursul valutar rezultat din...
Pentru noi este important să nu avem niciun fel de "bani aruncaţi din elicopter", subvenţii sau un program economic care să funcţioneze pe termen lung şi nu pe termen scurt, a explicat oficialul elveţian.
"Banii aruncaţi din elicopter" sunt sumele care ajung în consum nu pe filiera băncilor comerciale, ci sub forma unor credite fiscale de la bugetul public, într-o încercare de a stimula cheltuielile şi inflaţia. După ani de încercări disperate de a stimula creşterea economiei, unii bancheri şi oficiali se tem că politica monetară nu mai are mijloace efective, iar alte eforturi de stimulare ar putea avea efecte contrare. Economiştii apreciază că "banii aruncaţi din elicopter" ar fi o soluţie în ultimă instanţă.
SECO coordonează politica economică şi cea a forţei de muncă pentru Guvern. Subvenţiile guvernamentale plătite angajatorilor care reduc timpul de lucru al angajaţilor s-au dovedit a fi măsuri efective de stabilizare a economiei. Guvernul caută de asemenea măsuri ţintite de sprijinire a companiilor, cum ar fi cele care organizează evenimente, şi care vor fi probabil afectate de restricţiile temporare ce vizează interzicerea evenimentelor cu mai mult de 1.000 de participanţi, a declarat Ineichen-Fleisch.
Citește și Companiile pentru care Covid-19 a fost și este o binecuvântare
Oficialul a adăugat că lanţurile de aprovizionare încă funcţionează şi stocurile companiile sunt la un nivel ridicat, dar aceste evoluţii se pot schimba într-o lună, în funcţie de extinderea epidemiei, care a dus în Elveţia la infectarea a sute de persoane şi la un deces. ”Situaţia va afecta economia noastră, dar nu ştim încă cât de profund", a avertizat Ineichen-Fleisch
Creşterea economiei elveţiene a încetinit la 0,3% în trimestrul patru din 2019, din cauza scăderii exporturilor şi a industriei, pe fondul incertitudinilor globale, a informat marţi Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice. Pe ansamblul anului trecut, PIB-ul Elveţiei a înregistrat un avans de 0,9%, cel mai redus nivel din 2012 şi mult sub ţinta medie de creştere pe termen lung a ţării, de 1,7%.
SECO nu s-a referit la impactul epidemiei de coronavirus (Covid-19) asupra economiei elveţiene, deşi un oficial al instituţiei a declarat că se aşteaptă la o înrăutăţire a estimărilor pentru 2020. Autorităţile se aşteaptă la un avans al PIB-ul Elveţiei de 1,7% în 2020. Estimările revizuite ar urma să fie date publicităţii în 17 martie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cursul valutar rezultat din...
Uniunea Europeană are din nou...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Bursa de la București deschide...
Cursuri gratuite pentru...
Bitcoin scade sub 83.000 de dolari, pe fondul temerilor...
Tarifele lui Trump provoacă...
Camera de Comerț și Industrie a...
Bursa de Valori București...
România lansează apeluri de...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Grupaj de știri.
Anunțul creșterii tarifelor...
Grupul german Siemens a anunțat...
Doi senatori de rang înalt din...
Retrogradarea Chinei survine la o zi după ce Statele...
Săptămâna viitoare, UE va decide cu privire la răspunsul...
Miercuri seară, Donald Trump a...
Reacția producătorilor auto nu...
Acțiunile companiilor din sectorul Pharma au cunoscut un...
Prețurile petrolului au scăzut...
România riscă să piardă...
Agenția Națională pentru Plăți...
Leul s-a apreciat, joi, 3...