Musk, care a finalizat joi o tranzacție de 44 de miliarde de dolari pentru a cumpăra Twitter, a ordonat concedieri în întreaga companie, unele echipe urmând să fie reduse mai mult decât altele, au declarat trei dintre sursele citate de The New York Times, care au refuzat să fie identificate de teama unor represalii. Dimensiunea concedierilor nu a putut fi stabilită însă se știe numărul total al angajaților Twitter care sunt în jur de 7.500.
Rapoartele privind concedierile de la Twitter au circulat de când Musk a acceptat să cumpere compania în aprilie. Miliardarul, care conduce, de asemenea, producătorul de automobile electrice Tesla și compania spațială SpaceX, le-a spus investitorilor că va privatiza Twitter, îi va reduce forța de muncă, va renunța la regulile de moderare a conținutului și va găsi noi surse de venit.
Concedierile de la Twitter ar urma să aibă loc înainte de data de 1 noiembrie, când angajații ar urma să primească acordarea de acțiuni ca parte a compensației lor. Aceste subvenții reprezintă de obicei o parte semnificativă din salariul angajaților. Prin concedierea angajaților înainte de această dată, Musk poate evita plata subvențiilor, deși ar trebui să le plătească angajaților bani în numerar în locul acțiunilor, în conformitate cu termenii acordului de fuziune.
Twitter și un reprezentant al miliardarului nu au comentat.
Cifra uriașă a concedierilor
Ross Gerber, directorul executiv al Gerber Kawasaki Wealth and Investment Management, a declarat că a fost informat de Jared Birchall, șeful biroului de lui Musk, că urmează concedieri la Twitter. "Mi s-a spus să mă aștept ca undeva în jur de 50 la sută dintre oameni să fie dați afară", a spus el.
Gerber a declarat că firma sa a investit mai puțin de 1 milion de dolari pentru a ajuta la finanțarea achiziției Twitter de către Musk.
Elon Musk, care la ora actuală are 51 de ani, s-a mișcat rapid de când a preluat joi Twitter. El a sosit miercuri la sediul central al companiei din San Francisco și a început să se întâlnească cu angajații. La sfârșitul zilei de joi, el i-a concediat pe directorul general al Twitter, pe directorul financiar și pe alți directori. De asemenea, el a făcut un apel către agenții de publicitate, care asigură cea mai mare parte a veniturilor Twitter, pentru a le spune că platforma va fi o destinație publicitară respectată.
Dar Musk nu se grăbește în a a evalua alte domenii ale Twitter, cum cine decide ce postări se mențin și care se eleimină de pe site. Deși inițial a spus că dorește ca Twitter să fie un loc liber pentru tot felul de comentarii și că va readuce utilizatorii interziși, inclusiv pe fostul președinte Donald J. Trump, vineri, Musk a precizat că astfel de schimbări nu se vor întâmpla imediat. În schimb, el a anunțat că intenționează să formeze un consiliu care să se ocupe de chestiunile legate de conținut și că nu va readuce imediat utilizatorii care au fost excluși.
Musk face orice doar să nu plătească nimic
De asemenea, pare puțin probabil ca Elon Musk să fie disps să plătească uriașele compensații pentru directorii concediați. Conform acordului de fuziune, acești directori - inclusiv Parag Agrawal, directorul general - urmau să primească compensații cuprinse între 20 și 60 de milioane de dolari în cazul în care ar fi fost concediați. Însă Musk i-a concediat pe directori "pentru motive întemeiate", ceea ce ar înseamna că ar putea anula acel acord, au declarat două persoane care au cunoștință de acest lucru.
Este posibil ca miliardarul să testeze și inginerii Twitter. El și echipa sa le-au atribuit unora dintre ei proiecte de finalizat, au declarat surse pentru The New York Times. Unii ingineri au lucrat până târziu în noapte de vineri pentru a finaliza sarcinile, au spus aceștia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...