Conducerea Poștei Române s-a baricadat de teama unui protest
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Compania Poșta Română înconjurată de mai multe autoutilitare / Foto: BNS
Compania Poșta Română înconjurată de mai multe autoutilitare / Foto: BNS
Blocul Sindical Național a organizat joi, 22 februarie, o conferință de presă în care a fost prezentată situația gravă în care se află Poșta Română.

Dumitru Costin a trecut în revistă deficiențele din compania națională Poșta Română, probleme generate de managementul defectuos cât și salarizarea angajaților care se află la cel mai mic nivel.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a solicitat decidenţilor politici dar şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) să investigheze activitatea managerială din cadrul Companiei Naţionale "Poşta Română" (CNPR).

"Salariaţii din Poşta Română fac următorul apel public. În primul rând, un apel către conducerea Partidului Naţional Liberal: domnule preşedinte Ciucă, vă rog să începeţi imediat procesul de deratizare în zona managerială a Companiei Naţionale Poşta Română. Toţi oamenii aceia vă aparţin politic, vă compromit şi să nu vă miraţi dacă există în procesele electorale de anul acesta reacţii adverse ale salariaţilor prost plătiţi din România, pentru că ştiu de unde li se trage. Să nu le reproşaţi salariaţilor săraci din România că votează cu alţii pe care-i comentaţi ulterior în spaţiul public. Aveţi şi o răspundere majoră în a face curăţenie a nivelul acestei companii. Sunt convins că în cadrul partidului dumneavoastră veţi găsi resurse umane de calitate care să ducă mai departe compania, să o modernizeze, să o dezvolte şi să ofere un statut social şi lucrătorilor din Poşta Română, pentru că bănuiesc că aveţi o înţelegere cu partenerul de coaliţie cu PSD privitor la împărţirea funcţiilor în firmele de capital de stat", a declarat Costin într-o conferinţă de presă.

Costin a mai cerut și ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, să publice rezultatele investigaţiei efectuate la Poşta Română de Corpul de control.

"Al doilea apel îl fac către ministrul Digitalizării, tânărul ministru Gruia. Domnule ministru, am rugămintea să daţi publicităţii imediat rezultatele investigaţiilor făcute de Corpul de control. Vă reamintesc că, în toamna anului trecut, ministerul a anunţat iniţierea unui control. Mai mult, la momentul respectiv, Valentin Ştefan a sfidat atitudinea ministrului şi demersul său. Atunci a intervenit premierul Marcel Ciolacu. Reamintesc că a declarat public că o să trimită şi Corpul de control al prim-ministrului. Să vedem şi noi ce s-a întâmplat cu aceste faimoase controale şi la ce rezultat au ajuns. În curând să face jumătate de an...Nu ştim ce tip de persoane au trimis acolo în a investiga, dar vrem să vedem şi noi cum s-a finalizat acea operaţiune şi care sunt concluziile şi vrem să vedem raportul Corpului de control. Al treilea apel pe care îl fac către Guvern şi către Coaliţie: urgent, echipă managerială de bună calitate şi competentă la nivelul Poştei Române. O discuţie aplicată cu noi privitoare la un plan de măsuri de relansare a activităţii Poştei Române. Sunt nenumărate oportunităţi, nenumărate soluţii pe care le-am pregătit şi pe care vrem să le discutăm", a subliniat Dumitru Costin,

Apelul lui Dumitru Costin către noul şef al DNA, Marius Voinea a fost unul categoric:

"Am primit informaţii încă din primăvara anului trecut că s-a pus presiune politică pe acest dosar, ca această investigaţie să fie încetinită. Suntem dispuşi să ne prezentăm în faţa organelor de anchetă, împreună cu alţi salariaţi din Poşta Română, care, la rândul lor sunt dispuşi să pună la dispoziţie informaţii şi documente care să vă ajute în finalizarea rapidă şi eficientă a investigaţiilor pe care le-aţi declanşat deja la nivelul acestei companii. Nu muşamalizaţi politic acest demers de investigare a unor lucruri necurate care se întâmplă în această companie, pentru că veţi fi, la fel ca şi liderii politici, responsabili de faptul că, în continuare, aproape 20.000 de oameni rămân în continuare în sărăcie şi cu nişte salarii mizerabile sau de neexecutare a planului investiţional, ca urmare a majorării de capital. Să ne trezim că acei bani care n-au fost cheltuit întocmai şi la timp să fie compania obligată să-i returneze? Da, iar acest lucru va "pe repede înainte" în insolvenţă şi faliment Poşta Română. Nu ştiu dacă vă doriţi acest lucru", a conchis Dumitru Costin.

În timpul conferinței de presă, conducerea Poștei Române s-a baricadat cu dube ale companiei de teama unui protest, notează BNS, într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel