Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Constantin SEBEȘANU, CEO, Impact Developer & Contractor a spus că se bucură de deschiderea ASF și BVB pentru dialog.
”Suntem direct legați de Bursă, râdem și plângem cu bursa. BVB este pentru noi un element important. Ne trebuie capitalul de pe Bursa, capital care este complementar creditelor bancare”, a subliniat șeful Impact Developer & Contractor, companie care este una dintre primele listate pe Bursa de Valori din București.
În același timp, Sebeșanu a reiterat, în intervenția sa de la conferință, că apreciază dialogul și evoluția foarte bună a relației stakeholder-ilor, unde ARIR-ul a avut un rol major.
În altă ordine de idei, CEO-ul Impact Developer & Contractor a spus că toată lumea vrea ca toate companiile viabile din România să se listeze pe bursa de la București.
Omul de afaceri a adus în discuție o afirmație a ministrului Claudiu Năsui care spunea că firmele nu se listează pe BVB din cauza lipsei de lichidități, afirmație despre care Sebeșanu a afirmat că: ”Aici este povestea cu oul și găina, dacă ele nu se listează nu avem lichiditate. Cred că pasul trebuie făcut de la București, asta este opinia mea și ne-o dorim cu toții, alături de Hidroelectrica să vedem toate companiile care au mai rămas care sunt viabile să fie listate la Bursă”.
În privința ASF, Sebeșanu a spus că problema pe care o are compania sa este a aceeași dintrodeauna și este vorba despre majorarea de capital: ”Nouă luni este ceva fabulos. În nouă luni pleacă banii, nu-i mai găsim. Patru luni este de asemeni mult! Noi și ARIR-ul, cu mulți specialiști, am stat în grupul de lucru și am venit și cu soluții. Sunt convins că ASF-ul face eforturi pentru eficientizarea procesului. Avem probleme cu înregistrarea acționarilor deoarece există o perioadă, pe care noi o denumim gaură neagră, între momentul în care fac plata pentru acțiuni și momentul în care intră în posesia lor. Aceștia sunt defavorizați pentru acea perioadă nu beneficiază de dividende, de randamente. Consider că această problemă trebuie rezolvată deoarece nu este corect față de companiile care funcționează pe Legea 31 unde de a doua zi sunt înregistrați cu drepturi depline. Acestea sunt lucruri la care lucrăm cu toții împreună”.
Citește și: Ovidiu Petru, despre derivate: Managementul riscului s-a schimbat foarte mult în ultimii nouă ani
Ovidiu Petru, director la Direcția Generală SIIF din cadrul ASF, a vorbit la dezbaterea organizată de DCNews și DCbusiness ”Cum poate deveni piața de capital din România motorul economiei”.
Expertul a abordat la începutul intervenției sale tema pieței de derivate care la momentul crizei din 2008 a fost considerată armă de distrugere în masă: ”Dar atunci, în literatura de specialitate și nu numai, se vorbea că ar fi fost un eșec în reglementare. Și tocmai de atunci, pietele acestea de derivate s-au întărit foarte mult. A apărut un regulament european EMIR, contrapărțile centrale s-au întărit, procedurile, sistemele, managementul riscului s-au schimbat foarte, foarte mult în ultimii nouă ani și majoritatea statelor din Europa și-au făcut propriile contrapărți și s-au concentrat, în ultima perioadă mai ales pe aceste piețe de mărfuri, piețe de mărfuri care includ energie, gaze, grâu și așa mai departe!”. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...