Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Primele dispozitive urmează să fie livrate și instalate la începutul anului viitor, conform unui comunicat de presă emis de Ministerul Finanțelor.
Această inițiativă face parte dintr-un efort mai amplu al Ministerului Finanțelor de modernizare a infrastructurii vamale, având ca scop asigurarea unei gestionări eficiente a frontierelor în interesul securității naționale și consolidarea măsurilor de combatere a contrabandei și a fraudelor la frontiere.
"De azi, ne angajăm ferm în combaterea fenomenelor ilegale și în modernizarea și îmbunătățirea sistemului vamal, cu accentul pus pe eforturile de combatere a contrabandei. Aceste scanere vor permite verificări mai rapide și mai precise ale conținutului mijloacelor de transport și al mărfurilor fără a fi necesară deschiderea lor. Împreună cu introducerea e-facturării, e-sigiliului și telemetriei în sistemul de e-transport, construim un mediu puternic ce descurajează orice tentativă de fraudă și contrabandă", a explicat ministrul Marcel Bolos.
Achiziția celor 26 de scanere este parte a proiectului "Dotarea birourilor vamale de frontieră cu sisteme de scanare autovehicule și containere (sisteme de securitate) și înființarea Centrului Național de Analiză Imagistică". Primele scanere vor fi livrate și instalate în următoarele trei luni.
Utilizarea acestor scanere va contribui la sporirea securității frontierei externe a UE și la eficientizarea controlului vamal al mijloacelor de transport. Ion Cupa, președintele Autorității Vamale Române, a declarat că aceste sisteme vor oferi un avantaj în combaterea contrabandei și a fraudelor vamale, reducând în același timp timpul de așteptare la trecerea frontierei.
Finanțarea pentru achiziționarea scanerelor vine din bugetul național și din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Programul face parte din Pilonul III al PNRR, având ca obiective generale eficientizarea controlului vamal, integrarea sistemelor de securitate în Centrul Național de Analiză Imagistică și îmbunătățirea calității serviciilor prestate de echipele de control operativ pentru asigurarea securității și protejarea intereselor financiare ale Uniunii și ale statelor membre.
Utilizarea scanerelor cu raze X în controlul vamal are multiple beneficii, de la combaterea fraudei și contrabandei până la identificarea substanțelor periculoase sau interzise și scurtarea timpului de inspecție manuală a mărfurilor, contribuind astfel la o operativitate mai eficientă a procesului vamal.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...