Curs BNR. Leul prinde puteri față de euro și dolar în timp ce aurul se scumpește
Cursul valutar rezultat din...
Celebrul regizor american a scris scenariul de la "Megalopolis" la începutul anilor 1980 şi poartă discuţii în această perioadă, potrivit presei de specialitate, cu actorii Oscar Isaac, Forest Whitaker şi Cate Blanchett pentru a lansa în sfârşit acest proiect. Problema cu care se confruntă cineastul constă în faptul că acest film bazat pe o idee originală este un proiect atât de ambiţios şi de costisitor, încât niciun studio major nu a dorit să îl producă.
Într-un inverviu acordat revistei GQ, Francis Ford Coppola a spus că directorii studiourilor majore de la Hollywood au reacţionat după ce el le-a prezentat acest proiect "în acelaşi fel în care au reacţionat şi atunci când eu am câştigat cinci Oscaruri şi eram cel mai în vogă regizor din oraş, când m-am dus la ei să le prezint 'Apocalypse Now' şi le-am spus: 'Acesta este următorul film pe care vreau să-l fac'. Acum eu deţin drepturile asupra 'Apocalypse Now'. Ştiţi de ce le deţin? Pentru că nimeni altcineva nu a dorit să îl producă".
Citește și: Martin Scorsese a explicat de ce a renunțat să regizeze filmul Joker
"Aşadar, imaginaţi-vă... dacă aşa au stat lucrurile când eu aveam 33 de ani şi am câştigat toate premiile importante şi am doborât toate recordurile şi, cu toate acestea, nimeni nu a vrut să mi se alăture, atunci cum credeţi că reacţionează acum? Ştiu că 'Megalopolis', cu cât va fi mai personal, cu cât va semăna mai mult cu un vis de-al meu, cu atât va fi mai greu de finanţat", a adăugat cineastul american.
Intriga filmului "Megalopolis" rămâne deocamdată învăluită în mister. Francis Ford Coppola a spus în trecut că lungmetrajul va fi realizat în tradiţia unui film epic despre perioada Imperiului Roman, cu o acţiune plasată într-o versiune utopică a oraşului New York, denumit New Rome. Jurnaliştii de la revista GQ au descris proiectul drept "o poveste de dragoste, care este în acelaşi timp o investigaţie filosofică asupra naturii umane". Pentru a finanţa acest proiect, Francis Ford Coppola va investi 120 de milioane din fonduri proprii şi va vinde "o parte importantă a imperiului său din industria vinurilor şi va utiliza un procent din acea vânzare ca garanţie pentru o linie de credit prin care să producă în sfârşit acest film".
"Ei bine, dacă aş fi un producător de la Disney, de la Paramount sau de la Netflix şi ar trebui să strâng 120 de milioane de dolari şi ar trebui să încep proiectul şi să îi plătesc pe angajaţi, cum aş proceda? Cu toţii folosesc aceeaşi metodă. Trebuie să ai o linie de credit, înţelegeţi? Iar eu am o linie de credit", a adăugat cineastul american.
Deşi bugetul de 120 de milioane de dolari este unul destul de mare, Francis Ford Coppola nu este îngrijorat: "Nu e ca şi cum 120 de milioane ar fi toată averea mea. Le-am lăsat moştenire sume importante tuturor copiilor mei. Iar ei înşişi sunt minunaţi, cel mai important lucru pe care l-am lăsat moştenire copiilor mei este know-how-ul lor şi talentul lor. Copiii mei nu vor fi o problemă. Sunt cu toţii foarte capabili. Şi, în plus, au Inglenook (podgoria familiei Coppola, n.r.), unde locuim. Nu există nicio datorie asupra acelei podgorii. Niciuna".
Întrebat de jurnaliştii de la GQ dacă finanţarea din fonduri proprii a filmului "Megalopolis" ar putea să repete experienţa neplăcută trăită de cineast după filmul "One From the Heart", un eşec răsunător de box-office pentru care Coppola a avut nevoie de mulţi ani ca să-şi achite datoriile la bănci, cineastul a răspuns astfel: "Nu-mi pasă câtuşi de puţin de impactul financiar. Nu înseamnă nimic pentru mine".
Proiectul "Megalopolis" rămâne deocamdată în faza de dezvoltare. Francis Ford Coppola nu a anunţat pentru moment data la care acest film va intra în producţie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cursul valutar rezultat din...
Finalizarea hidrocentralelor începute înainte de 1989...
Noile date marchează o ajustare față de estimările...
Au mers bine anul trecut, au...
Elon Musk, cel mai bogat om din lume și apropiat al...
Un anunț venit din partea...
De-a lungul timpului, spațiul a...
De trei săptămâni piața petrolului rămâne înscrisă pe un trend ascendent.
Este o nouă dovadă că prima economie a Uniunii Europene...
Piața cuprului se teme de Donald Trump.
Cu alte cuvinte, încă puțin și...
Numit de Donald Trump în...
Vă aducem și azi cele mai importante știri ale...
Anul 2025, pe lângă multiplele...
De ce, în primele zile ale...
Începând cu 20 ianuarie 2025,...
Angajații din sistemul bugetar vor beneficia în acest an...
Odată intrați în 2025, mulți...
Europa își propune să-și reducă...
După ani de amânări și...
CES 2025 aduce în prim-plan...
Compania Kratos a obținut...
Evoluţie mixtă a leului în faţa principalelor valute.