Producţia de energie electrică şi termică va scădea în 2025
Este estimarea Comisiei Naționale de Strategie și...
Phenianul a cerut, de asemenea, reducerea sancţiunilor la importurile de bunuri de lux, inclusiv lichioruri fine şi costume, au declarat parlamentarii sud-coreeni după o sesiune de briefing din partea şefului Serviciului Naţional de Informaţii (NIS), Park Jie-won.
Briefing-ul a avut loc la o săptămână după ce cele două Corei au reluat comunicarea prin liniile de asistenţă telefonică pe care Coreea de Nord le-a suspendat în urmă cu un an, primul indiciu, după luni de zile, că regimul de la Phenian ar putea fi mai receptiv la eforturile de implicare.
"Ca o condiţie prealabilă pentru redeschiderea discuţiilor, Coreea de Nord susţine că SUA ar trebui să permită exportul de minerale şi importurile de petrol rafinat şi produse de primă necesitate", a declarat reporterilor parlamentarul Ha Tae-keung.
Câte persoane complet vaccinate au murit după ce s-au reinfectat cu COVID
"Am întrebat ce necesităţi îşi doresc cel mai mult şi ni s-a spus că printre acestea se numără băuturi de înaltă clasă şi costume, nu doar pentru consumul propriu al lui Kim Jong Un, ci pentru a le distribui elitei din Phenian", a spus el, referindu-se la liderul nord-coreean.
Presa de stat din Coreea de Nord nu a menţionat marţi nicio nouă solicitare de ridicare a sancţiunilor pentru a relua negocierile.
Washingtonul nu a dat niciun semn privind disponibilitatea de a relaxa sancţiunile înaintea oricăror negocieri.
În această săptămână secretarul de stat american Antony Blinken are planificat să se întâlnească online virtual cu omologi din Asia de Sud-Est pentru a pune în aplicare pe deplin sancţiunile impuse Coreei de Nord, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.
Price a reiterat marţi că SUA sunt dispuse să se întâlnească cu Coreea de Nord "oricând, oriunde, fără condiţii prealabile", dar nu a existat niciun răspuns din partea Phenianului.
Un alt purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a adăugat: "Între timp, în absenţa oricărui tip de angajament, sancţiunile ONU rămân în vigoare şi vom continua să le impunem împreună cu comunitatea internaţională".
ONU a impus o gamă largă de sancţiuni Coreei de Nord pentru programele sale de dezvoltare a armelor nucleare şi a rachetelor balistice.
SUA şi alte state au impus, la rândul lor, propriile sancţiuni.
Coreea de Nord nu a testat o armă nucleară sau o rachetă balistică intercontinentală din 2017, iar o întâlnire istorică între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi fostul preşedinte american Donald Trump în 2018 a create speranţe în privinţa unor progrese diplomatice. Trump a avut două întâlniri ulterioare cu Kim, dar nu a obţinut niciun progres în ceea ce priveşte obţinerea unui angajament din partea Coreei de Nord de a renunţa la programele sale nucleare şi balistice în schimbul relaxări sancţiunilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Este estimarea Comisiei Naționale de Strategie și...
Ministrul Mediului, Mircea...
Nu mai există atractivitate...
China și-a construit o reputație solidă în explorarea...
Apărarea, energia, resursele...
Renault a surprins anul trecut...
Decizia vine în urma unei...
Uniunea Europeană reunește țări cu istorii, structuri...
China face un pas înainte în cursa înarmărilor,...
Decizia vine la doar trei zile după ce compania a...
Donald Trump și-a teiterat...
Totul trebuie să se rezolve în...
Discounturile la aur au crescut...
Grupaj de știri.
Sebastian Burduja a anunțat că...
Cursul valutar rezultat din...
Agenția de știri Mediafax și-a...
Ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, a...
Finalizarea hidrocentralelor începute înainte de 1989...
Serbia renunță la contractele de armament cu Rusia și...
Noile date marchează o ajustare față de estimările...
Au mers bine anul trecut, au...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Un cutremur mai neobișnuit a...
IMM România solicită crearea...
Elon Musk, cel mai bogat om din lume și apropiat al...