În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
”Am descoperit că anticorpii din plasma sângelui persoanelor care au făcut o formă gravă de covid-19 și care se pot lega la proteina noului coronavirus, când interacționează cu celulele macrofage generează un foarte puternic răspuns inflamator. Acest lucru ar putea explica motivul pentru ca în momentul în care se ”activează” imunitatea adaptativă, starea de sănătate a multor pacienți se agravează brusc”, au scris oamenii de știință în lucrarea lor publicată pe bioRxiv.
Pe de altă parte, specialiștii din Olanda au descoperit că primele indicii potrivit cărora transfuziile de plasmă de la cei care s-au făcut bine de covidd-19 ar putea fi periculoasă pentru noii pacienți.
Cercetătorii au analizat anticorpii prezenți în sângele unor astfel de pacienți, dorind să afle cum influențează aceste molecule asupra comportamentului și funcționării altor componente ale sistemului imunitar. La capătul mai multe experimente efectuate, s-a constatat că neregulile observate în activitatea celulelor macrofage, generate de acești anticorpi, nu numai că au accelerat dezvoltarea inflamațiilor, dar au contribuit la formarea de cheaguri de sânge și la deteriorarea vaselor de sânge.
Citește și Covid-19. Vaccinul Moderna, în linie dreaptă. Ultima etapă a testărilor, începe
Aceste două probleme, plus reacțiile inflamatorii sunt considerate, în prezent, una dintre principalele cauze ale complicațiilor care apar în afecțiunile provocate de noul coronavirus.
Cercetătorii au precizat, de asemenea, că aceste reacții au fost rezolvate cu ajutorul substanței R406 - una dintre componentele medicamentului Fostamatinib. ”Ceea ce am descoperit noi arată că preparate de genul R406 pot fi folosite în tratamentul împotriva covid-19, indicând, totodată, o nouă sursă de pericol legat de transfuzia de plasmă în vinderea infecțiilor de coronavirus. Poate medicii ar trebui să se gândească să prelucreze plasma obținută de la pacienții care au suferit forme grave ale bolii”, au insistat oamenii de știință olandezi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....