Coronavirusul mutant a închis Regatul Unit și a anulat Crăciunul
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Anunțul lui Boris Johnson a creat isterie
Anunțul lui Boris Johnson a creat isterie
Marea Britanie a plonjat într-un Crăciun haotic cu poliția care blochează accesul oamenilor să se urce în trenuri supra-aglomerate, cu vacanțe anulate și călătorii interzise către Europa după ce Londra a intrat într-un lockdown de urgență.

Franța a suspendat duminică toate călătoriile dinspre Marea Britanie pentru 48 de ore iar Germania a oprit de asemeni sosirile zborurilor dinspre Anglia, toate acestea întâmplându-se în mijlocul negocierilor delicate legate de Brexit, negocieri care însă se află într-un punct critic. 

Premierul Boris Johnson a luat brusc decizia de a anula planurile de a permite familiilor să se vadă de Crăciun după ce guvernul a avertizat asupra noii tulpini a coronavirusului care a devenit de necontrolat, scrie Bloomberg.

După anunțul că Londra intră în carantină totală cât și regiunea de sud-est a țării, lumea a dat năvală în gări ca să fugă din oraș, timp în care au ignorat regulile de distanțare socială, în disperarea de a părăsi capitala înainte ca orașul să intre în carantină.

COVID-19. ALERTĂ în Marea Britanie. Noua tulpină, ”scăpată de sub control”

Irlanda a interzis de asemeni zborurile, lucru pe care l-au făcut și Italia, Olanda și Belgia.

Emmanuel Macron, Angela Merkel, președintele Consiliului European Charles Michel și șefa Comisiei Europene Ursula vond der Leyen au discutat despre noua situație din Anglia cât și despre Brexit.

Pentru britanici este o dublă lovitură, țara a rămas izolată în timp ce pandemia creează haos. Ieșirea din UE fiind punctată de slăbirea relațiilor cu țările vecin, în timp ce această nouă întorsătură determinându-i pe foștii apropiați să tragă obloanele.

Această situație va afecta și mai mult liniile aeriene europene.

Eurotunelul a fost de asemeni închis iar vapoarele au rămas ancorate în portul Dover, astfel că TIR-urile nu au mai putut traversa Canalul Mânecii, scrie Der Spiegel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel