TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Cercetătorii de la Harvard Medical School din Boston au identificat cauzele pierderii auzului la pacienții cu COVID-19. S-a constatat că virusul SARS-CoV-2 poate ataca celulele auditive deoarece acestea posedă receptorul ACE2, de care se leagă proteina S a virusului. Noul risc de infecție este descris într-un articol publicat în revista Communications Medicine.
Medicii au identificat zece de tipuri de simptome audiovestibulare la pacienții COVID-19, cum ar fi, printr altele, pierderea auzului, disfuncții vestibulare și tinitus. Cercetătorii au analizat țesutul urechii interne la pacienți, dar și la șoareci de laborator, pentru a găsi o relație de cauzalitate între SARS-CoV-2 și tulburările auditive.
Pentru a simula evoluția infecției, au fost cultivate celule ale urechii interne din celule stem pluripotente umane: celule prosenzoriale otice bidimensionale (OPC), precursori de celule Schwann (SCP) și organoizi ai urechii interne (cultură de țesut tridimensională).
S-a constatat că, la un adult, țesutul urechii interne exprimă receptorul 2 al enzimei de conversie a angiotensinei (ACE2), serina protează transmembranară 2 (TMPRSS2) și FURIN, care sunt esențiale pentru intrarea virusului în celule. În plus, s-a constatat că celulele capilare și celulele Schwann din aparatul vestibular și auditiv uman pot fi, de asemenea, infectate cu SARS-CoV-2.
Citește și Studiu MAJOR. Concluziile experților despre frecvența COVID lung
ACE2 sunt receptori de pe suprafața celulelor la care se atașează proteina S a coronavirusului, permițând celulei să se infecteze. ACE2 a fost găsită în celulele din plămâni, precum și în alte organe care pot fi afectate de infecția cu coronavirus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Creşterea cotei generale de...
Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.
Medicina evoluează permanent,...
Să alegi un fierăstrău...
Avertizare pentru cei care şi-au programat călătorii în...
Într-un mediu de afaceri...