Covid-19: Ce s-a întâmplat cu aurul și petrolul

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Numărul chinezilor care dispun de active în valoare de cel puţin 10 milioane de yuani (1,55 milioane de dolari) ar putea ajunge la cinci milioane în 2025.
Numărul chinezilor care dispun de active în valoare de cel puţin 10 milioane de yuani (1,55 milioane de dolari) ar putea ajunge la cinci milioane în 2025.
Cotaţia aurului a înregistrat luni o scădere de aproape 2% în timp ca cotaţia barilului de petrol a crescut, după ce grupul farmaceutic Pfizer Inc. a dezvăluit că a înregistrat progrese cu vaccinul său împotriva Covid-19, anunţ care a redus atractivitatea aurului ca valoare de refugiu, transmite Reuters.

La bursa de la Londra, în jurul orei 12.27 GMT, preţul spot al unciei de aur a scăzut cu 1,8% până la 1.917,22 dolari uncia. Pe piaţa americană, cotaţia futures la aur a scăzut tot cu 1,8% până la 1.916,70 dolari uncia.

Grupul farmaceutic Pfizer Inc. a informat că vaccinul său experimental, dezvoltat împreună cu partenerul german BioNTech SE, este eficient în proporţie de peste 90% în prevenirea COVID-19, un pas important în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat 1,32 miliarde lei de la bănci

"Există credinţa că acest lucru va fi benefic pentru creşterea economică, pe măsură ce ieşim din pandemia, astfel încât este o veste bună pentru lume dar una negativă pentru aur", spune analistul Ross Norman.

În paralel, la bursa de la Londra cotaţia barilului de petrol a înregistrat cea mai puternică creştere de după luna iunie iar la bursa de la New York, cotaţia barilului de ţiţei WTI a crescut cu aproape 10%.

"Aceasta ar putea schimba radical datele problemei deoarece va accelera revenirea cererii de petrol", spune analistul Saxo Bank A/S, Ole Hansen.

De asemenea, pieţele de acţiuni din întreaga lume au crescut iar dolarul american s-a depreciat pe măsură ce investitorii au devenit optimişti că victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale înseamnă un pachet de stimulente fiscale mai mare în SUA şi un comerţ mondial mai calm. Aceasta ar însemna perspective de câştiguri mai bune pentru companiile expuse pe prima economie a lumii dar şi posibilitatea ca Rezerva Federală american să intervină pentru a oferi un sprijin suplimentar economiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Donald Trump
Foto: pexels.com
Nvidia / FOTO: Freepik
Lansarea dronei germane Rheinmetall KZO în timpul exercițiului Iron Wolf II în Lituania / Foto: NATO / Flickr
Alegeri în Germania / FOTO: Freepik
Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru
pexels.com
Donald Trump
Foto: Pexels.com
Contabil
Vladimir Putin și Donald Trump / Foto: kremlin.ru
Euro și lei / Foto: Oana Pavelescu
Militar ucrainean / Foto: Serhii Nuzhnenko / Radio Europa Liberă
Foto: Pexels.com
Portul Constanța
Familie plateste cumparaturile la casă

România nu mai este pe primul loc la inflație

România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...

Reguli noi pentru transportatori
Petrol / sursa: Freepik.com
Warren Buffett / FOTO: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063827483686&sk=photos_by

Warren Buffett, Oracolul din Omaha, dezvăluie unde a greșit

Berkshire Hathaway, compania legendarului investitor...

Janusz Bugajski, Senior Fellow la Jamestown Foundation din Washington DC
Știri false / Foto: Freepik
Tractorist / Foto: Freepik
Lucrător
Spațiu / FOTO: Wikipedia

Spațiul devine din ce în ce mai aglomerat pentru Elon Musk

Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...


pixel