Covid-19. Din Germania vine o rază de speranță

Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Rusia începe campania de VACCINARE împotriva coronavirusului de tip nou
Rusia începe campania de VACCINARE împotriva coronavirusului de tip nou
La ora actuală, 47 de institute și companii farmaceutice din lumea întreagă lucrează intens pentru obținerea unei substanțe care ar trebui să ne protejeze de Covid-19.

În Germania, compania farmaceutică CureVac, din Tubringen, se află foarte aproape de obținerea unui vaccin despre care se spune că este foarte promițător: ”Suntem foarte optimiști că vom avea în foarte scurt timp un vaccin pe care îl vom putea testa pe voluntari sănătoși în luna iunie 2020”, a declarat purtătorul de cuvânt al CureVac, Thorsten Schüller, pentru Bild.

Compania germană lucrează la un vaccin genetic pe bază de ARN, celulele sunt codate cu o secvență genetică selectată din virus care este apoi injectată. ”Organismul va trebui ulterior să dezvolte singur o proteină care va lupta cu virusul”, a mai explicat Schüller.

Medicul Rolf Hömke a explicat pentru jurnalișii germani că: ”Vaccinurile genetice au avantajul că nu au nevoie de virus pentru a fi produs medicamentul ci numai de codul genetic. Acest lucru ușurează producția chiar și atunci când este vorba de cantități mari”.

Covid-19. Criza echipamentelor de protecție. Medicii se îmbracă în saci de gunoi

Când vom avea un vaccin

Deprinde de cum vor evolua studiile. Profesorul Klaus Cichutek de la institutul Paul Ehrlich, a declarat pentru Bild că: ”La ora actuală presupunem că primul studiu clinic al vaccinului va începe la mijlocul anului curent. Dacă datele vor indica o bună toleranță și o dozare adecvată, pot urma teste combinate de eficacitate și siguranță.  Într-o fază ulterioară a testării vaccinului cu probabil peste o mie de subiecți, în mod ideal, va include și un grup de testare cu persoane care prezintă un risc crescut de a se îmbolnăvi cu Covid-19. Însă, pentru Ebola aprobarea unui vaccin a durat aproape cinci ani, a ținut să precizeze Klaus Cichutek.

Medicament pentru tratarea bolnavilor

La această oră nu există în mod explicit un remediu împotriva coronavirusului însă au loc o multitudine de studii în lumea întreagă cu medicamente care deja au fost aprobate și folosite pentru alte boli. Acest lucru prezintă avantajul că medicamntele nu vor trebui să mai treacă prin filtrul birocratic.

Cercetătorii din lumea întreagă au pornit în cursa pentru găsirea unei terapii cu anticorpi în care pacientul este injectat cu aceștia și care apoi luptă cu agentul patogen.

O speranță pentru pneumoniei provocate de Covid-19 ar putea veni din partea unui medicament de bază de chinină (chloroquine) care a avut rezultate promițătoare în testele de laborator și despre care cercetătorii chinezi au spus că au obținut rezultate excelente și în testele clinice. Drept urmare, Bayer a intensificat producția acestui medicament în fabrica sa din Pakistan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel