Avertismente ignorate: ce arată documentele confidențiale despre bugetul României
România se apropie periculos de...
În ultimele luni, au fost raportate numeroase cazuri de tulburări menstruale în urma vaccinării împotriva Covid-19.
Cu toate acestea, potrivit celui de-al doilea raport al Agenției Naționale pentru Siguranța Medicamentelor (ANSM) din Franța, publicat la 20 decembrie 2021, nu există "nicio legătură directă între vaccin și tulburările ciclului menstrual", dar recomandă totuși monitorizarea simptomelor.
Perturbarea ciclului menstrual după vaccinarea cu Covid: clasificat ca un "potențial semnal de eveniment advers”
După ce li s-a inoculat un vaccin cu ARN mesager Covid-19, femeile cu cicluri menstruale regulate au constatat că ciclurile lor au devenit neregulate. Altele au simțit o durere severă neobișnuită sau o schimbare a fluxului. În total, 4432 de femei dintr-un total de 90 de milioane au raportat o perturbare a ciclului lor menstrual.
Sunt sau nu reacții adverse
Clasificate deocamdată ca "potențial semnal de eveniment advers", neregularitățile cilului menstrual după vaccinurile cu ARM nu sunt încă suficient descifrate pentru a permite autorităților să emită o alertă oficială. ANSM a precizat că datele colectate până în prezent "nu permit stabilirea unei legături directe între vaccin și apariția acestor tulburări ale ciclului menstrual", dar a menționat că acest efect rămâne "sub supraveghere".
Anomaliile ciclului au fost observate atât după prima, cât și după a doua doză. Din cele 4.432 de cazuri de tulburări menstruale raportate, 3.870 au fost observate după vaccinul Pfizer și 562 de cazuri după vaccinul Moderna.
Deși această tulburare rămâne benignă, temporară și autolimitată pentru moment, potrivit ANSM, autoritățile le recomandă femeilor să consulte un medic dacă anomaliile persistă pe parcursul mai multor cicluri. Într-adevăr, poate exista posibilitatea ca o femeie să dezvolte o boală ginecologică concomitentă care nu are legătură cu vaccinul cu ARN, cum ar fi sindromul ovarelor polichistice sau hiperprolactinemia. Trebuie avut grijă să se asigure că nu este vorba de o simptomatologie acută.
În plus față de monitorizare, se recomandă verificarea sarcinii în caz de menstruație întârziată sau sângerări frecvente. În cazul tratamentului cu hormoni, este necesar să se verifice dacă există vărsături, diaree sau dacă se ia cu întârziere sau nu pastila.
Ciclul menstrual perturbat după vaccinul ARN: simptome raportate
Ectroragia: sângerare anormală între două cicluri
Menoragia: sângerare excesivă sau prelungită
Dismenoree: durere severă
Amenoree: absența continuă a menstruației
Cucluri întârziate și neregulate
Modificarea fluxului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România se apropie periculos de...
Bursa închide pe minus vineri,...
Sistemul RO e-Transport a...
Andrei Badalov, în vârstă de 62...
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...
Românii pot investi din nou în...
Ministerul Finanțelor anunță...
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Nutella s-ar putea scumpi...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...